Mardin Polisi 'Töre Cinayetleri' Konulu Tiyatro Oyununu Nusaybin'de Sahneledi - Son Dakika
Yerel

Mardin Polisi 'Töre Cinayetleri' Konulu Tiyatro Oyununu Nusaybin'de Sahneledi

Mardin Emniyet Müdürlüğü 'Toplum Destekli Polis' Projesi Kapsamında Hazırlanan ve 'Töre Cinayetleri'ni Konu Alan Tiyatro Oyununu Nusaybin'de Sahnelendi.

22.06.2008 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Emniyet Müdürlüğü 'Toplum Destekli Polis' projesi kapsamında hazırlanan ve 'Töre cinayetleri'ni konu alan tiyatro oyununu Nusaybin'de sahnelendi.

Mardin Emniyet Müdürlüğü'nün Toplum Destekli Polis projesi kapsamında hazırladığı ve töre cinayetlerini konu alan tiyatro oyunu Nusaybin ilçesindeki Mitanni Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Oyunu İl Emniyet Müdürü İsmet Taşhan, Nusaybin Kaymakamı Yücel Gemici, Nusaybin Belediye Başkanı Dr. Mehmet Tanhan, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Haluk Ertuğrul, İlçe Emniyet Müdürü Fehmi Kocadağ, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile vatandaşlar izledi. Bölgede yaşanan 'Kan davaları' ve töre cinayetlerini konu alan tiyatro oyununun bitiminde İl Emniyet Müdürü Taşhan sahneye çıkarak oyuncuları kutladı. Oyun sonrası açıklama yapan Taşhan, Mardin Emniyet Müdürlüğü'nün Toplum Destekli Polis Projesi'ni çok başarılı bir şekilde yürüttüğünü belirterek, "Maalesef bu bölgede kan davası oldukça yaygın olarak yaşanan bir olay. Sosyal bir gerçek. Dolayısıyla hem kan davasının kötü yönünü anlatmak hem de izleyicilerimizi bilgilendirmek gayesiyle bu oyunu seçtik. Oyuncularımız, amatörce olmakla birlikte profesyonele yakın bir oyun ortaya koyuyor. Bu gösteride yer alan öğrencilerimize, esnafımıza ve meslektaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Taşhan, 'Gönül Köprüsü' projesi kapsamında yurdun değişik bölgelerinden Mardin'e gelecek olan bin 440 öğrenci için de aynı oyunu sahneleyeceklerini, bu projeden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

(AA-RB-CMH-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin Polisi 'Töre Cinayetleri' Konulu Tiyatro Oyununu Nusaybin'de Sahneledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement