Mardin Turizm Derneği'nin Umudu UNESCO - Son Dakika
Yerel

Mardin Turizm Derneği'nin Umudu UNESCO

Mardin Turizm Derneği\'nin Umudu UNESCO

Mardin Kültür Turizm ve Tanıtım Derneği, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girme hazırlığında olan Mardin'le ilgili çok sayıda soruna cevap beklediklerini açıkladı.

11.08.2012 13:07  Güncelleme: 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Kültür Turizm ve Tanıtım Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Fidan, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girme hazırlığında olan Mardin'le ilgili çok sayıda soruna cevap beklediklerini söyledi.

Mehmet Fidan, geleceğini turizm üzerine kurgulayan Mardin'de bu alanda yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu vurgulayarak, "Turizm sektöründe yılda 5 milyon turist hedefleyen bir turizm kentinde hazırlıkların çok ağır yürütüldüğünü düşünüyoruz. Mardin'de cevaplandırılması gereken çok sayıda sorumuz var. Örneğin bir kültür şehri olarak bilinen Mardin'in dünyaya rol model bir kent olgusunun güçlendirilebilmesi için kaybolmaya yüz tutan kültürlerin gün yüzüne çıkarılabilmesi konusunda Kültür Bakanlığımızın nasıl bir çalışma yürüttüğünü çok merak ediyoruz. Mardin'in adeta saklı bir cenneti olan 12 köyden oluşan Gurs Vadisi'nin turizme kazandırılması için ne gibi bir çalışma yürütülüyor? Dara Antik köyündeki kamusallaştırma çalışmalarında yapılan çalışmalar nelerdir? Mardin, Savur ve Midyat'taki tarihi evlerin restorasyon çalışmaları için neler yapılıyor? Kasımiye Medresesi'nde kurulmasına karar verilen Ebul İz Elcezeri Müzesi ne zaman tamamlanıp faaliyete sokulacak? Mardin 1. Cadde'deki alt yapı çalışmalarının kentin tarihi ve mimari dokusu göz önünde bulundurularak yeniden restore edilmesi çalışmalarının ne zaman tamamlanacağını bütün halkımız gibi bizler de çok merak ediyoruz. Sayın Bakanımız Ertuğrul Günay'dan geleceğini geçmişinde arayan Mardin'e özel ilgi göstermesini beklerken, Mardin özelinde yürütülen çalışmaların bakanlıkça hızlandırılmasını istiyoruz" dedi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin Turizm Derneği'nin Umudu UNESCO - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement