Mardin Valisi, Metropolite 'Bahe' İçin Taziye Ziyaretinde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Mardin Valisi, Metropolite 'Bahe' İçin Taziye Ziyaretinde Bulundu

Mardin Valisi, Metropolite \'Bahe\' İçin Taziye Ziyaretinde Bulundu

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, 70 yıl önce annesinin Deyrul Zafaran Manastırı'na bırakmasının tüm hayatını orada geçiren ve geçen pazartesi günü 76 yaşında ölen 'Bahe' lakaplı Cercis Kaptan için Süryanilerin Mardin- Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen'e başsağlığı ziyaretinde bulundu.

03.04.2014 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, 70 yıl önce annesinin Deyrul Zafaran Manastırı'na bırakmasının tüm hayatını orada geçiren ve geçen pazartesi günü 76 yaşında ölen 'Bahe' lakaplı Cercis Kaptan için Süryanilerin Mardin- Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen'e başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Mardin'de 70 yıldan beri Süryanilerin Deyrul Zafaran Manastırı'nda annesinin yolunu gözleyen, bu süre içinde masanstırda bahçıvanlık yapan ve 'Bahe' diye çağırılan Cercis Kaptan, rahatsızlanıp kaldırıldığı hastanede pazartesi günü yitirdi. Bahe'nin ölümü kentte büyük üzüntü yaratırken, dün yıllarca annesini beklediği Deyrul Zarafan Manastırı'nda düzenlenen törenle son yolcuğuna uğurlandı.

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, beraberinde Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol, Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun ile birlikte Deyrulzafaran Manastırı'na giderek, Süryanilerin Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen'e başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği yapacak olan Süryani asıllı Februniye Akyol da hazır bulundu. Metropolit Özmen, Bahe'nin 6 yaşında annesi tarafından manastıra bırakıldığını belirterek, "Burada rahibe ve rahipler tarafından büyütüldü. Burada kaldığı müddet içerisinde manastırda özellikle bahçıvanlık ve çobanlık yaparak annesini bekledi. Ancak 76 yaşında ihtiyarlık ve kalp yetmezliği nedeniyle hayata veda etti" dedi. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin Valisi, Metropolite 'Bahe' İçin Taziye Ziyaretinde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement