Mardin Valisi Suriyeli Sığınmacıları Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Mardin Valisi Suriyeli Sığınmacıları Ziyaret Etti

Mardin Valisi Suriyeli Sığınmacıları Ziyaret Etti

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Derik İlçesi yakınlarında, Suriyeli sığınmacıların barındırıldığı kampı ziyaret etti.

18.07.2015 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Derik İlçesi yakınlarında, Suriyeli sığınmacıların barındırıldığı kampı ziyaret etti. Vali Koçak, Suriyeli mültecilerden en küçük sorunlarında bile kendilerine başvurmasını isterken, "Sizin derdiniz bizim derdimizdir" dedi.

Vali Ömer Faruk Koçak, Ramazan Bayramı nedeniyle Derik yakınlarında bulunan Suriyeliler'in kaldığı mülteci kampını ziyaret etti. Vali Koçak, kampta Derik Kaymakamı Fırat Çelik ile Derik Jandarma Komutanı Albay Serdar Balan ve kamp sorumlu idari yöneticiler ve Suriyeliler'in alkış, zalgitları ile karşılandı. Toplam 5 bin 450 Suriyeli sığınmacının kaldığı kamp hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra çadırları gezen Vali Ömer Faruk Koçak, onlarla sohbet ederek, sorunlarını dinledi. Kamp sorumlularından Suriyeli Ali Nazir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür ederek, "Lütfen başta Cumhurbaşkanı, Başbakan ve diğer yetkililere selamlarımızı ve saygılarımızı illetin. Türkiye'de çok mutluyuz. Bizlere gösterdiğiniz yakın ilgiye sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Her türlü ihtiyaçlarımızı karşıladığınız ama yine gönlümüz kendi ülkemizdedir. İç savaş bittikten sonra ülkemize dönmeyi büyük bir sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

Vali Koçak ise, Türkiye'nin dünyanın en hayırsever ülkesi olduğunu ifade ederken, "Sizin dişiniz ağrıdığı zaman, bizim de dişimiz sizlar. Sizin derdiniz, bizim derdimiz. Burada eviniz gibi rahat olduğunuzu umarım. Ne sorunlarınız varsa hiç çekinmeden arkadaşlarımıza bildirin. Çözüm bizden. Biz ülke olarak her zaman sizlere kapılarımızı açtık" diye ekledi. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin Valisi Suriyeli Sığınmacıları Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement