Mardin ve Nusaybin'de KCK ve YDG-H Operasyonu: 11 Kişi Gözaltı - Son Dakika
Güncel

Mardin ve Nusaybin'de KCK ve YDG-H Operasyonu: 11 Kişi Gözaltı

Mardin ve Nusaybin\'de KCK ve YDG-H Operasyonu: 11 Kişi Gözaltı

Mardin'in Nusaybin ile Siirt merkezde KCK ve PKK'nın Gençlik yapılanması olan YDG-H'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 11 kişi gözaltına alındı.

25.07.2015 11:52  Güncelleme: 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Nusaybin ile Siirt merkezde KCK ve PKK'nın Gençlik yapılanması olan YDG-H'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 11 kişi gözaltına alındı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Terörle Mücadele ve Özel harekat timleri, yürütülen KCK soruşturması kapsamında sabah saatlerinde bir çok adrese baskın düzenledi. Abdulkadir Paşa, Fırat ve Kışla mahallelerine 5 eve gerçekleştirilen baskında, aralarında kapatılan BDP eski ilçe başkanının da bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Gerçekleştirilen operasyonda oğlu ve kızı gözaltına alınan 64 yaşındaki Nezir Yalçın, eve baskın yapan polislerin oğlunu yere yatırarak sırtına bastıklarını iddia ederek, "Bize bunu neden yapıyorlar" diyerek ağladı. Gözaltına alınan kapatılan BDP eski Nusaybin İlçe Başkanı Hasan Bozkurt'un oğlu Nurullah Bozkurt ise, sabah eve gelen özel harekat timlerinin koçbaşı ile evlerinin kapasını kırdığını belirtti.
Siirt'te de, PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H)'ye yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında bir çok eve baskın düzenlendi. Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinde gerçekleştirilen operasyonlarda 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

- Siirt

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin ve Nusaybin'de KCK ve YDG-H Operasyonu: 11 Kişi Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement