Mardinli Şehit Polisin Annesinin Kürtçe Ağıtları Yürekleri Dağladı (2) - Son Dakika
Güncel

Mardinli Şehit Polisin Annesinin Kürtçe Ağıtları Yürekleri Dağladı (2)

Mardinli Şehit Polisin Annesinin Kürtçe Ağıtları Yürekleri Dağladı (2)

Toprağa VERİLDİ Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen cenaze töreninden sonra şehit polis Yakup Mete'nin cenazesi, memleketi Nusaybin İlçesi'ne bağlı eskiden köy olan Akarsu Mahallesi'ne konvoy eşliğinde getirildi.

24.08.2015 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toprağa VERİLDİ

Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen cenaze töreninden sonra şehit polis Yakup Mete'nin cenazesi, memleketi Nusaybin İlçesi'ne bağlı eskiden köy olan Akarsu Mahallesi'ne konvoy eşliğinde getirildi. Çok sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı Akarsu Mahallesi'ndeki mezarlığa getirilen şehit polis Mete'nin cenazesi ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaşlar tarafından Kürtçe ağıtlarla karşılandı.

Akarsu Mahallesi'ndeki mezarlıkta düzenlenen törene Vali Ömer Faruk Koçak, İl Jandarma Komutanı Albay Alaattin Karsavuran, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Nusaybin Kaymakamı Murat Sarı, şehit polisin ailesi, emniyet personeli, polisin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İl Müftü Vekili İsmail Ünal'ın şehit polis Yakup Mete için okuduğu dua ile cenaze toprağa verildi.

Vali Ömer Faruk Koçak, şehit polis Mete'nin köyde çiftçilik yapan babası Diyap Mete'nin ellerinden tutarak tören sonuna kadar bırakmadı. Definden sonra Vali Koçak, şehit polis Mete'nin babası Diyap Mete'ye Türk Bayrağı ve fotoğrafını verdi. Heyet taziye yerine geçerek burada dua okuduktan sonra Akarsu Mahallesi'nden ayrıldı.

Öte yanda jandarma olay yeri inceleme ekipleri şehit polisin vurulduğu yerde geniş güvenlik önlemleri alarak incelemelerde bulundu. - Cenazesi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardinli Şehit Polisin Annesinin Kürtçe Ağıtları Yürekleri Dağladı (2) - Son Dakika

  • Bursa'da İznik Gölü'nden avlanan gümüş balıkları yurt dışına gönderiliyor
    11:13 Bursa'da İznik Gölü'nden avlanan gümüş balıkları yurt dışına gönderiliyor

    Bursa'nın Orhangazi ve İznik ilçelerinde yapılan gümüş balıkçılığında avlanan balıklar, cips haline getirilerek Yunanistan başta olmak üzere yurt dışına satılıyor. Gümüş balıkçılığı sezonunun başlamasıyla birlikte balıkçılar ağlarını İznik Gölü'ne bırakmaya başladı. Balıkların öncelikli olarak Yunanistan'a ihraç edildiği ve burada cips haline getirilerek satıldığı belirtiliyor. Ancak İznik Gölü çevresinde soğuk hava depo yapılması halinde balıkların Türkiye'de işlenip paketlenebileceği ve yurt dışına gönderilebileceği ifade ediliyor.

  • MSB: Fırat Kalkanı bölgesinde 5 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi
    11:12 MSB: Fırat Kalkanı bölgesinde 5 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

    Milli Savunma Bakanlığı, Fırat Kalkanı bölgesinde tespit edilen 5 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütleriyle mücadelesi devam edecek.

  • Adıyaman'da depremde hayatını kaybeden KKTC'li öğrenciler için adalet talebi
    11:12 Adıyaman'da depremde hayatını kaybeden KKTC'li öğrenciler için adalet talebi

    Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, Adıyaman'da 6 Şubat 2023 depreminde yıkılan İsias Otel'de yaşamını yitiren 35 KKTC'li öğrenci için 'Adalete ışık tut' yürüyüşü düzenledi. Depremde kızı Selin'i kaybeden Ruşen Yücesoylu Karakaya, 'Bizim tek dayanağımız bilimin gösterdiği doğrular ve hukukun üstünlüğüdür. Türkiye Cumhuriyeti adaletinden de tek beklentimiz bu yöndedir.' dedi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde KKTC'li öğrencilerin ve tur rehberlerinin de aralarında bulunduğu 72 kişiye mezar olan Adıyaman'daki Grand İsias Otel davasının ikinci duruşması 26 Nisan'da Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

  • Hades 2 Teknik Testleri Başlıyor: Nasıl Katılabilirsiniz?
    11:10 Hades 2 Teknik Testleri Başlıyor: Nasıl Katılabilirsiniz?

    Bağımsız oyun Hades'in ikinci oyunu olan Hades 2, teknik testlerine başladı. Oyuncular, Steam üzerinden erişim isteyerek oyunu deneyebilecek ve geliştiriciye geri bildirimde bulunabilecek. Supergiant Games, başlangıçta az sayıda oyuncuyu davet edeceğini ancak zamanla oyuncu sayısının artacağını belirtti.

  • Mart 2024 Raporuna Göre Türkiye'de Kart Kullanım Detayları
    11:09 Mart 2024 Raporuna Göre Türkiye'de Kart Kullanım Detayları

    Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından yayınlanan Mart 2024 raporuna göre, Türkiye'de kart kullanımı hızla artmaktadır. Rapor, her beş kartlı ödemenin dördünün temassız olarak gerçekleştirildiğini ve toplam ödeme tutarının 1,2 trilyon TL'ye ulaştığını ortaya koymaktadır. Ayrıca, ülkemizdeki toplam kart sayısı 406,7 milyona yükselmiştir. Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar arasında da önemli artışlar yaşanmıştır. Kredi kartlarının sayısı yüzde 17, banka kartlarının sayısı yüzde 10 ve ön ödemeli kartların sayısı yüzde 23 artmıştır. Ayrıca, kartlı ödemelerde internetten yapılan işlemlerde yüzde 135 artış görülmüştür.

  • Google Pixel 9 Pro Tasarımı Ortaya Çıktı
    11:09 Google Pixel 9 Pro Tasarımı Ortaya Çıktı

    Google Pixel 9 Pro'nun tasarımı ortaya çıktı. Telefonun selefi gibi hap şeklinde bir kamera kurulumuna sahip olacağı görülüyor. Üç tane kamera bulunacak. Telefonun diğer detayları ise tasarım bakımından önemli bir yenilik sunmayacağını gösteriyor. Google Pixel 9 serisi ekim ayında tanıtılacak.

  • Arena Breakout: Infinite PC için Duyuruldu
    11:09 Arena Breakout: Infinite PC için Duyuruldu

    Level Infinite tarafından geliştirilen ve 2023'te iOS ve Android için piyasaya sürülen Arena Breakout: Realistic FPS, kısa süre içinde en popüler mobil FPS oyunları arasına girdi. Şimdi ise Tencent'in bir diğer alt şirketi MoreFun Studios, PC için yeni Arena Breakout: Infinite yapımını duyurdu. Oyun, ultra gerçekçi grafiklerle taktiksel bir askeri çıkarma deneyimi sunacak ve 500'den fazla silah eklentisi ile büyük çeşitlilik sunacak. Arena Breakout: Infinite, bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürülecek ve mayıs ayından itibaren kapalı betaya giriş şansı sunulacak.

  • Amazon Prime Video, Fallout Dizisinin İkinci Sezonunu Onayladı
    11:09 Amazon Prime Video, Fallout Dizisinin İkinci Sezonunu Onayladı

    Amazon Prime Video, popüler Fallout dizisinin ikinci sezonu için onay verdi. İlk sezon büyük ilgi gördü ve Prime Video'da rekor kırdı. Dizinin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamayla ikinci sezon resmi olarak duyuruldu. Fallout, Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri'nden bu yana en büyük küresel izleyici kitlesini yakaladı. Dizinin çekimleri Los Angeles'ta yapılacak ve maliyetleri düşecek.

  • CHP Milletvekili: Çiftçiden alınan ürünler markette 4 katına satılıyor
    11:08 CHP Milletvekili: Çiftçiden alınan ürünler markette 4 katına satılıyor

    CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, çiftçiden alınan ürünlerin market raflarında 4 katına satıldığına dikkat çekerek, vatandaşların gıdaya erişiminin imkansız hale geldiğini belirtti. Başevirgen, üretici fiyatlarıyla market fiyatları arasındaki farkın 4 kat olduğunu ifade etti. Ayrıca, üretici fiyatlarıyla market fiyatları arasındaki uçurumun çiftçilerin ve tüketicilerin en büyük sorunu olduğunu vurguladı.

  • Merkez Bankası'nın zararı 8 bakanlığın bütçesinden daha fazla
    11:08 Merkez Bankası'nın zararı 8 bakanlığın bütçesinden daha fazla

    CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Merkez Bankası'nın 818.2 milyar liralık zararının, 8 bakanlığın bütçesinin toplamından daha fazla olduğunu belirtti. Uzun, bu zararın Adalet Bakanlığı bütçesinin 4 katından ve Sağlık Bakanlığı bütçesinden fazla olduğunu ifade etti. Ayrıca, bu zararın 6 Şubat depremlerinde hesaplanan hasara eşit olduğunu söyledi. Uzun, Türkiye'nin sefalet endeksinde 5. sıraya yerleştiğini ve dar gelirli yurttaşların zor günler geçirdiğini vurguladı.

  • Adana'da kavgada bir kişi tabancayla vurularak öldürüldü, zanlı tutuklandı
    11:08 Adana'da kavgada bir kişi tabancayla vurularak öldürüldü, zanlı tutuklandı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde çıkan kavgada kendisini bıçakla yaralayan bir kişiyi tabancayla öldürdüğü iddia edilen zanlı tutuklandı. Zanlının ifadesinde, kavganın sosyal medya üzerinden başladığı ve küfürler nedeniyle çıktığı belirtildi.

  • Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi, 460 Engelliye İş Sağladı
    11:05 Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi, 460 Engelliye İş Sağladı

    İşsizlik sorununa çözüm üretmek amacıyla Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM), bugüne kadar 460 engelli vatandaşın istihdamını sağladı. Engelli bireylerin özel olarak görüştüğü mülakatlar sonucunda 30 kişi daha uygun kadrolarda işe alındı.


Advertisement