Marka Bal Olma Yolunda Samsun" Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Marka Bal Olma Yolunda Samsun" Sempozyumu

AK Parti Samsun Milletvekili Bakır: "Arıcılık tarımsal faaliyet olarak doğrudan ve bitkisel üretime nedeniyle dolaylı olarak ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır"

10.01.2015 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, "Arıcılık tarımsal bir faaliyet  olarak doğrudan ve bitkisel üretime katsısı nedeniyle dolaylı olarak ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır" dedi.

DSİ 7. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen "Marka Bal Olma Yolunda Samsun" sempozyumunda konuşan Bakır, arıcılığın fazla sermayeye ihtiyaç duyulmadan yapılabildiğini ve kısa sürede kazanç elde edilen tarımsal faaliyet olduğunu belirtti.

Arıcılık yapmak için arazi satın almaya veya kapalı bir yer yapmaya gerek olmadığını ifade eden Bakır, "İyi planlandığı zaman ikinci bir meslek olarak da yapılabilir. Bu yönüyle özellikle kırsal alanda aile ekonomisine ciddi katkısı olabilir. Bilindiği üzere arılar bitkisel üretimde tozlaşmayı sağlayarak gerek ürün miktarında gerekse kalitesinde artışa neden olmaktadır. Arıcılık tarımsal faaliyet olarak doğrudan ve bitkisel üretime katkısı nedeniyle dolaylı olarak ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Salıpazarı ilçesinde kestane balı üretimi yapıldığını hatırlatan Bakır, "Planladığımız kestane balı üretimini 33'ten 200 tona çıkarmak için ekonomik olarak destek sağlanabilir. Ayrıca marka bal hedefi gerçekleşirse ilçeye yatırım da yapılacaktır. Bu şekilde istihdam sağlanırken balın katma değeri de artacaktır. Özellikle kestane balı üretiminin planlı yapılması gerekmektedir" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise belediye faaliyetlerini anlattı.

Toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve üreticiler katıldı. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Marka Bal Olma Yolunda Samsun' Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement