MARKA'da Onaylanan Sokak Sağlıklaştırma Projesi Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

MARKA'da Onaylanan Sokak Sağlıklaştırma Projesi Tanıtıldı

MARKA\'da Onaylanan Sokak Sağlıklaştırma Projesi Tanıtıldı

MARKA desteğiyle tarihi niteliğine uygun olarak restore edilecek olan Postane Sokağı, Ayakkabıcılar Sokağı ve Yukarı Mahalle evleri için proje sunumu yapıldı.

12.08.2015 16:16  Güncelleme: 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) desteğiyle tarihi niteliğine uygun olarak restore edilecek olan Postane Sokağı, Ayakkabıcılar Sokağı ve Yukarı Mahalle evleri için proje sunumu yapıldı.

Diapolis Oteli'nde yapılan sunuma Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, İGM Çevre Komisyonu Başkanı Ayfer Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Suat Madenci ve Ali Direk, ATSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant'ın yanı sıra, bazı belediye meclis üyeleri, belediyenin çeşitli birim amir ve müdürleri, çeşitli STK temsilcileri ile restorasyonu yapılacak binaların sahipleri ve kullanıcıları olan esnaflar yer aldı.

Bilgilendirme toplantısı, protokol mensupları ve davetlilerin birlikte yedikleri yemeğin ardından başladı.

Programın sunumunu Akçakoca Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Mine Alpan yaptı.

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici yaklaşık 800 Bin lira hibe destekli Postane Sokağı ve Ayakkabıcılar Sokağı'nın sağlıklaştırma projesi ile ilgili olarak "Akçakoca Belediyesi tarafından MARKA'ya sunulan 'Tarihi Ticaret Alanının' yeniden turizme kazandırılması için hazırlanan proje, 100 puan üzerinden 88 puan almıştır. 32 proje arasından 1. seçilerek hibe almaya hak kazandık. Projede emeği geçen tüm arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ederim" dedi.

Yukarı Mahalle tarihi evlerinin restorasyonu konusunda da açıklama yapan Başkan yemenici, "Doğu Marmara Kalkınma Ajansının açmış olduğu Doğrudan Faaliyet Desteği programı kapsamında Yukarı Mahallede Koruma Kurulu onayı için projelendirilmesi için bekleyen 15 adet tescilli yapının 4'ü için proje hazırlanıp sunulmuş, mali destek almaya hak kazanılmıştır" dedi.

Başkan Yemenici, söz konusu projenin bütçesinin yüzde 100'ünün MARKA tarafından karşılanacağını, Yukarı mahalledeki tescilli yapıların 4'ünün ise Koruma Kurulu'ndan onay alabilecek niteliğe kavuşturulacağını söylerken, projenin toplam uygulama süresinin 3 ay olduğunu, uygulamasına ise 27 Temmuz 2015 sözleşme imza tarihi itibariyle başlanıldığını sözlerine ekledi.

Kaymakam Mehmet Özer, Akçakoca'nın gözbebeği gibi, biraz imrenilerek biraz da kıskanılarak bakılan bir yer olduğunu belirterek "Akçakoca'nın kazanımları Türkiye'nin kazanımları olacaktır" dedi.

Kaymakam Özer, yapılan çalışmalarla ve bekleyen projelerle ilgili tüm bilgilendirmelerin kendisine yapıldığını belirterek, söz konusu çalışmaların kesintisiz devamı için Kaymakamlıkça her türlü desteğin verileceğini sözlerine ekledi.

Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer konuşmasını "Bundan sonraki süreçte MARKA'ya sunulacak olan projelerde ayakları yere basan ve yapmayı kafaya koyduktan sonra da arkasına bakmayan bir iradeyle fevkalade güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum" sözleriyle tamamladı. Kaymakam Özer'in konuşmasını tamamlamasının ardından projelerin sunumuna geçildi.

Akçakoca Belediyesi çalışanı ve projelerin belediye adına yürütücüsü olan Çevre Mühendisi Deniz Günay, yarım saat süren slayt ve video gösterimi eşliğinde projeleri davetlilere anlattı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MARKA'da Onaylanan Sokak Sağlıklaştırma Projesi Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement