Marka'dan Teknoloji Projesi Geliştirildi - Son Dakika
Yerel

Marka'dan Teknoloji Projesi Geliştirildi

Marka\'dan Teknoloji Projesi Geliştirildi

Düzce’nin de içinde yer aldığı Bolu, Sakarya, Kocaeli ve Yalova illerinin bulunduğu Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından yeni bir proje daha geliştirildi.

04.11.2015 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'nin de içinde yer aldığı Bolu, Sakarya, Kocaeli ve Yalova illerinin bulunduğu Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından yeni bir proje daha geliştirildi.

Kısa adı TÜTEL olan Tüm Devre Tasarım ve Eğitim Laboratuvarı Projesi'ne göre Düzce Üniversitesi ve MARKA'ya bağlı illerde bulunan üniversitelerde ve büyük firmalarda tüm devre tasarım ve eğitimine destek vermek için Türkiye'deki tek "Tüm Devre Üretim Tesisi" olan Yarı İletken Teknolojileri Araştırma Laboratuvarı'nın (YİTAL) üniversite ve özel sektörün kullanımına açılması amacıyla bölgedeki üniversitelere ve firmalara tüm devre tasarım ve eğitim desteği verecek bir merkezin kurulması hedefleniyor.

TÜTEL PROJESİ NEDİR?

Türkiye'nin tüm devre üretimi yapan tek laboratuvarı olan YİTAL, TÜBİTAK-UEKAE bünyesinde yer almaktadır. Buna ilaveten TÜBİTAK- Gebze yerleşkesi ve çevresinde TÜBİTAK-MARTEK TEKSEB ve TEKGEB, Gebze-GOSB, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce Teknoparkları gibi birçok teknokent bulunduğu görülmektedir. Abant İzzet Baysal, Yalova, Sakarya, Kocaeli ve Düzce Üniversiteleri ve Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü bünyesinde yer alan Elektronik ve Bilgisayar mühendisliği bölümlerinde her yıl yaklaşık 237 Yüksek Lisans ve Doktora, 700 Lisans öğrencisi eğitime başlamaktadır.

Bunlara ilaveten, Muallimköy'de kurulan Bilişim Vadisi ve Kurtköy'de kurulan Savunma Sanayii gibi yeni yapılaşmaların olduğu da düşünüldüğünde, proje vasıtasıyla ileri teknoloji olarak kümelenmenin olduğu bu bölge için tüm devre konusunda altyapı oluşturulması sağlanacaktır. TÜTEL deki amaç; tüm devre tasarım ve üretiminin bölgedeki üniversite ve sanayi kuruluşlarında yaygınlaşması, bölgedeki üniversite ve sanayi kuruluşlarında yenilikçiliğin tetiklenmesi, işbirliği ve koordinasyonu, bölgesel kümelenmeler (Bilişim Vadisi vb.) ve sonucunda Ulusal yenilik sistemi 2023 yılı hedefleri için altyapı sağlanmasıdır.

Öte yandan, TÜTEL projesi açılış töreni 5 kasım Perşembe günü saat 10,00-12,00 saatleri arasında Kocaeli'de yapılacak. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Marka'dan Teknoloji Projesi Geliştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement