/MARKA Konferansı, 16. Yılında da Kapılarını Açtı - Son Dakika
Güncel

/MARKA Konferansı, 16. Yılında da Kapılarını Açtı

16 yıldır düzenlenen ve tam 14 yıldır Yapı Kredi World'ün ana sponsorluğunu üstlendiği MARKA 2015 Konferansı, Hilton İstanbul Bomonti'de başladı.

16.12.2015 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

16-17 Aralık tarihlerinde, 46 konuşmacı ile katılımcılarına geniş bir içerikle yeni trend, fikir, model ve anlayışlar sunmak üzere marka dünyasına kapılarını açan MARKA 2015, muhteşem bir sahne gösterisiyle başladı. Dev bir kaleydoskop şeklinde ve ayna kaplı; tasarımı aylar, kurulumu haftalar süren sahne, MARKA Konferansları'nın yaratıcılığının, fikir gücünün sembolü olarak katılımcılara farklı bir deneyim yaşattı. Konferans deneyimini içerik, içeriğin aktarılma şekli ve interaktif seanslarıyla farklı bir deneyime taşıyan MARKA Konferansı'na ülke ekonomisinin en önemli itici güçleri arasında yer alan markaların üst düzey yöneticileri, pazarlama grupları katıldı. Açılış gününde tüm oturumlardan önce, büyülü sesi ile Brenda, John Legend'ın 'All of Me' adlı parçasıyla katılımcılara müzik ziyafeti yaşattı.

Yürekli Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör, yaptığı açılış konuşmasıyla konferansın yeniliklerini anlattı. Yürekli Şengör, "MARKA 2015 Amerika'dan, Pakistan'dan, Almanya'dan, İtalya'dan, İngiltere'den, Türkiye'den; dünyanın farklı köşelerinden gelen benzersiz ve çok büyük bir konuşmacı orkestrasıyla size daha önce kulaklarınızın hiç duymadığı bir müzik dinletecek. Çünkü MARKA 2015, raflardan alınıp getirilen hazır sunumların değil, özel briefler doğrultusunda geliştirilmiş 15 dakikayı aşmayan eşsiz seansların yer aldığı hızlı, dinamik bir serüven. MARKA 2015, hepsi kendi alanlarında lider toplam 70 sponsorumuzun desteği ile hazırlandı. Ana sponsorumuz Yapı Kredi World bu istikrarlı ve bilinçli desteğiyle ekonominin en güçlü dinamiği olan markalarımızı güçlendirme misyonunu sahiplenmeye devam ediyor. İş dünyamız için eşsiz bir örnek… Kendilerine huzurlarınızda yeniden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Marka filozofu, seri girişimci provokatif isyancı, eğlence kaynağı akıl ve sağduyu insanı BJ Cunningham, 16 yıldır olduğu gibi bu yıl da MARKA Konferansı moderatörü olarak yerini aldı. Tüm konuşmacıların en fazla 15 dakika sahnede kaldığı konferans, dinamik yapısıyla da dinleyicilerde ilgi uyandırıyor.

Lüks Neden Sanatla Aşk Yaşıyor?

Konferansın ilk oturumu Alice Rawsthorn'un oldu. Dünyanın en etkili tasarım kritiklerinden biri olan, New York Times tasarım köşesi yazarı Alice Rawsthorn, konferansa özel hazırladığı sunumların ilkinde 'Lüks Endüstrisi Neden Sanatla Aşk Yaşıyor' sorusuna yanıt aradı. Rawsthorn, "Tarihsel olarak lüks sektörü ve sanat dünyası arasında daima yakın bir ilişki olmuştur, ancak günümüzde her zamankinden daha yakın görünüyorlar. Lüks markaların; sanat bienalleri, önemli müze gösterileri ve çağdaş sanat sergilerinin açılışı ile aynı zamana denk gelecek şekilde düzenlediği çok sayıda parti, akşam yemeği ve diğer etkinlikleri düşünün. Bu kadar çok lüks firma pazarlama stratejilerini neden sanat odaklı olarak belirliyor? Hangi projeler başarıyla sonuçlandı? Hangileri başarısız oldu?" diye konuştu.

CNN TÜRK Ekonomi Müdürü Emin Çapa, 'Türkiye'nin 2016 Ekonomi Barometresi - Markalarımızı Neler Bekliyor?' başlıklı sunumunda yeni yılın ilk tahminlerini dinleyenlerle paylaştı.

"Y Kuşağının Beklentileri Artmaya Devam Ediyor"

Mulberry, Pringle of Scotland ve Burberry gibi İngiliz moda markalarının son dönemdeki yükselişlerinin arkasındaki gizli güç olan, British Fashion Council CEO'su Caroline Rush ile GQ (UK) dergisinin efsane Genel Yayın Yönetmeni Dylan Jones'un birlikte yapacakları oturumda 'Yeni Nesil Moda Tüketicisi' irdeledi.

Caroline Rush, "Y kuşağı tüketicileri tarafından yönlendirilen tasarım şirketlerinin beklentileri artmaya devam ediyor. Yeni şirketlerin dijital açıdan entegre bir düşünce yapısını benimsemesiyle birlikte uyum sağlama öngörüsüne ve kaynaklara sahip küresel markalar da başarıya ulaşıyorlar. Londra'daki tasarımcılar, yenilikçilikleri ile tanınıyorlar ve buna bağlı olarak, değişen iş ve tüketici taleplerine uyum sağlamada belirgin bir avantaja sahipler. Bu yenilikçilik ve girişimcilik, son bir kaç yılda çok sayıda işletmenin dijital devrimi benimsemelerinin sağladığı büyük katkı sayesinde büyümesine tanıklık etti" dedi.

MARKA 2015 sahnesinin ilk gün konuklarından bir diğeri ise Guy Winch oldu. Winch, 'Duygusal İlk Yardım', adlı seansında başarısızlık, reddedilme, suçluluk ve yalnızlık gibi bireylere özel psikolojik yaralanmaların markalar eksenindeki analizini yaparken, 'Psikoterapi: İnsanlar&Markalar' başlıklı sunumuyla da yön verdi. Winch, "Nasıl oluyor da dişlerimizle ilgilenmeye zihinlerimizle ilgilenmekten daha çok zaman harcıyoruz? Neden fiziksel sağlığımıza psikolojik sağlığımızdan çok daha önem veriyoruz? Başarısızlık, reddedilme veya yalnızlık gibi psikolojik yaralara, fiziksel yaralardan çok daha sık maruz kalıyoruz. Yine de bu tür psikolojik yaraları tedavi etmek için faydalanabileceğimiz ve bilimsel açıdan kanıtlanmış teknikler olsa dahi bunu yapmıyoruz. Yapmamız gerektiğinin farkına bile varmıyoruz." sözleriyle etkili bir sunum gerçekleştirdi.

Güçlü Moderatör Kadrosu

Türkiye'nin beğeniyle takip edilen gazeteci, yazar ve televizyon programcıları yine MARKA sahnesinde keyifli söyleşilere imza atıyor. MARKA Konferansları'nın Türkiye'den oturumlarının vazgeçilmez moderatörleri yerini alan Gazeteci, Yazar Ayşe Arman, Demet Cengiz ve Murat Sabuncu ile Gazeteci, Televizyon Programcıları Balçiçek İlter ve Mirgün Cabas iki gün boyunca birbirinden dinamik, renkli ve etkileyici üsluplarıyla çok özel sunumlara ev sahipliği yapıyor.

Konferansın 16 yıldır değişmeyen moderatörü BJ Cunningham, MARKA sahnesinin ev sahipliğini üstlenirken, Yürekli Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör de her yıl olduğu gibi konferans yönetmenliği görevini gerçekleştiriyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel /MARKA Konferansı, 16. Yılında da Kapılarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement