Market ve Süper Marketlerin Çalışma Saatleri - Son Dakika
Yerel

Market ve Süper Marketlerin Çalışma Saatleri

Tokat Bakkallar Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı İhsan Tunç, market ve süper marketlerin çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesini istedi.

16.09.2011 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat Bakkallar Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı İhsan Tunç, market ve süper marketlerin çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesini istedi.

Tunç, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, küçük esnaf ve sanatkarın, marketler ve süper marketlerin çalışma saatlerinden dolayı zor durumda kaldığını ifade etti.

Marketler, süper marketler ve alış veriş merkezlerinin çalışma saatlerinin sınırlandırılması ile ilgili çalışmalarının olduğunu ifade eden Tunç, TBMM'den bu konuda çıkmasını bekledikleri bir yasa tasarısının olduğunu belirtti. Küçük esnaf ve sanatkarın market ve süper marketlerin çalışma saatlerinin sınırlandırılması ile ilgili düzenlemeyi beklediğini ifade eden Tunç, "Küçük esnaf her geçen gün eriyip bitip gidiyor, yok oluyor. Dolayısıyla Anayasa'nın 173. maddesi gereği,

'devlet, küçük esnaf ve sanatkarını koruyucu ve destekleyici tedbirler alır' hükmü gereğince, küçük esnaf ve sanatkarın korunması ve desteklenmesi adına birtakım taleplerimiz olmuştur. Bu taleplerimiz içerisinde de süper marketlerin ve marketlerin çalışma saatlerinin belirlenmesi, alışveriş merkezlerinin şehir dışına taşınması ile alakalı isteğimiz olmuştu" diye konuştu.

Bu konu ile alakalı 1997 yılında TBMM'ye sunulan yasa tasarısında hala bir arpa boyu yol alınmadığını savunan Tunç, şunları kaydetti: "Bu olay küçük esnaf ve sanatkarı bitme noktasına getirmiştir. Küçük esnaflar ile ilgili tuttuğumuz kayıtlarda açılan iş yeri ile kapatılan iş yeri oranının bir birine denk geldiğini görmekteyiz. Bu bizim için acı bir sonuçtur. Biz bu manada seçildiğimizden bu yana hemen hemen her basın açıklamamızda marketlerle ilgili isteğimizi dile getirdik ama hala bir arpa boyu yol alamadık. Başbakanımız da açıkladığı gibi bu hükümet kanunlar, kararnameler hükümeti olacak. Yeni anayasa taslağı hazırlanmak üzere. Biz de istiyoruz ki hiç olmazsa bu dönemde marketler, süper marketler ve alışveriş merkezlerinin çalışma şekilleri belirlensin, sınırlansın. Çıkarılan kanunla birlikte çalışma saatleri düzenlensin. İnsanlar büyük marketlerin içinde her türlü ticari eylemi gerçekleştiriyorlar. Dolayısıyla bu küçük esnaf ve sanatkarı ciddi manada mağdur ediyor."

Türkiye genelinde kurulu bulunan 146 Bakkallar Odasına mektupla imza kampanyası başlatmayı önerdiğini ifade eden Tunç, "Yani 81 ilde biz bu imza kampanyasını başlatmak üzere yola çıkacağız. Allah nasip ederse ise pazartesi günü itibari ile imza beyannameleri ile esnaflarımızı tek tek gezerek marketler, süper marketler ve alışveriş merkezlerinin çalışma saatlerinin belirlenmesi noktasında meclise sunulması için hazırlanan yasa taslağını ve tüm Türkiye genelinde toplayacağımız imzalarla bir üst kuruluşumuz olan Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonuna, tüm meslek kuruluşlarımızın çatı kuruluşumuz olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonuna ve ilgili Bakanlığa, TBMM'ye ve bir çok yere daha dosya halinde vereceğiz" dedi.

- TOKAT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Market ve Süper Marketlerin Çalışma Saatleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement