Marmara Adası'na Ulaşım 3 Saatten 12 Dakikaya İnecek - Son Dakika
Yerel

Marmara Adası'na Ulaşım 3 Saatten 12 Dakikaya İnecek

Balıkesir'in en uzak ilçelerinden Marmara Denizi ortasındaki Marmara Adası'na feribotlarla üç saatte gidilebilirken, hizmete girecek "deniz taksi"ler sayesinde ulaşım 12 dakikada yapılacak.

24.05.2015 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in en uzak ilçelerinden Marmara Denizi ortasındaki Marmara Adası'na feribotlarla üç saatte gidilebilirken, hizmete girecek "deniz taksi"ler sayesinde ulaşım 12 dakikada yapılacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yaptığı açıklamada, Marmara Adası'na her gün sabah ve akşam olmak üzere iki feribot seferi düzenlendiğini belirtti.

Erdek'ten kalkan feribotlarla adaya gidiş-dönüşün altı saati bulduğunu vurgulayan Uğur, ulaşım zorluğu nedeniyle Marmara'da hiçbir kaymakamın, sağlık çalışanının, öğretmenin görev yapmak istemediğini ifade etti.

Uğur, adada yaşayan, özellikle belirli periyotlarla tedavi olması gereken hastaların daha fazla mağdur olduğunu kaydederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bana bir diyaliz hastasından mektup geldi. Adadan Erdek ilçesine gidip, diyalize girdikten sonra dönmesinin yaklaşık 12 saati bulduğu belirtiliyordu. Gerçekten ciddi bir mağduriyet. Biz bu ulaşım sorununu aşmak için çalışma başlattık. Büyükşehir ve Marmara Belediyesi olarak adada bir yolcu terminali yapıyoruz. Temelini attığımız bu terminal 3-4 ayda tamamlanacak. Adayı mahrumiyet bölgesi olmaktan çıkarmak istiyoruz. Marmara ile Erdek arasında denik taksi uygulamasına geçeceğiz. Marmara ile Erdek'in Narlı Mahallesi arasında çalışacak bu taksilerle ulaşım 12 dakikada gerçekleşecek. Marmara'dan bir hasta, 40 dakikada Erdek'teki hastaneye ulaşabilecek. Daha önce 3 saatte gelebiliyordu. Seferlerimiz inşallah bu yaz başlıyor. Deniz taksilerin kiralamasını yaptık."

Uğur, 1980'lerin yaz turizminin önemli merkezlerinden Erdek'in sahillerinin de yıllardır bakımsızlık nedeniyle perişan durumda olduğunu belirterek, "Sahilleri kum temizleme araçlarıyla temizliyoruz. Vatandaşlarımız sahilleri kullanırken tuvalet, duş, soyunma kabini, kanalizasyon bağlantısı yok. Onlarla da ilgili  proje ve planlara başladık. Kapıdağ Yarım Adası'nın yolları çok kötü. Özel idare imkanları ile yapılamamış yollar var o bölgeleri de karayolları ağlarına dahil ettirdik. 50 yıldır yapılmamış kırsaldaki yollar. Karşıyaka ve Narlı'da asfalt çalışmaları hızlı bir şekilde başladı" ifadesine yer verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Marmara Adası'na Ulaşım 3 Saatten 12 Dakikaya İnecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement