Marmara Belediyeler Birliği' Nden Belediye - Medya İlişkileri Paneli - Son Dakika
Güncel

Marmara Belediyeler Birliği' Nden Belediye - Medya İlişkileri Paneli

Marmara Belediyeler Birliği\' Nden Belediye - Medya İlişkileri Paneli

Marmara Belediyeler Birliği “Yeni Belediyecilik Döneminde Belediye-Medya İlişkileri” adı altında panel düzenledi.

16.04.2014 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmara Belediyeler Birliği "Yeni Belediyecilik Döneminde Belediye-Medya İlişkileri" adı altında panel düzenledi. İletişim stratejilerinin anlatıldığı panelde Türkiye'de medyanın gücü ve önemine değinildi.

Marmara Belediyeler Birliği, "Yeni Belediyecilik Döneminde Belediye-Medya İlişkileri" paneline ev sahipliği yaptı. Eminönü merkez binasında düzenlenen panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Recep Bozlağan gerçekleştirdi. Panele Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, HaberTürk Şikayet Hattı Koordinatörü Esra Boğazlıyan ve GENAR Genel Müdürü Mustafa Şen konuşmacı olarak katıldı.

"TOPLUM ÜRETİMDEN PAY ALMAYA DOĞRU GİDİYOR"

Konuşmasında İstanbul'da son 30 yılda belediyeciliğin geldiği noktayı ele alan Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, Büyükşehir Belediyesi sayısının 30'a yükselmesini vurgulayarak nüfusun 4'te 3'ününün büyükşehirler sınırları içerisinde yaşadığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi gelirlerinin 1984 yılından itibaren gelirlerinde iyileştirmelerle birlikte belediyeciliğe bakışın da değiştirdiğini söyledi.

30 Mart yerel seçimlerini iyi okumak gerektiğini dile getiren Övür sözlerini şöyle devam etti: "Türkiye'de yerel yönetim denildiğinde sadece belediyeler akla geliyor. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarının da devreye girmesi gerektiğini düşünüyorum. Batıya bakıldığında uzun yıllar öncesinde yerel yönetimlerin geliştiğini görüyoruz, bizde 1864 yılından başlıyor. 1994 yılı bu açıdan dindar kesimi de devreye sokarak yerel yönetimlerden pay almaya sağlayan önemli bir başlangıçtır. Bu aynı zamanda toplumun üretimden pay almayanların önünü açtı. Türkiye'de dışlanmışlıklar üzerine kurulu bir düzen vardı. Dindarlar, azınlıklar, farklı mezhepteki insanlar dışlanmıştı. Bu yüzden yerel yönetimlerin herkesin önünü açtığını düşünüyorum. Önemli bir merkezden dışlanan kesim de merkeze gelerek yeni bir sentezin devrimi yaşandı. Yani yerel yönetimler sadece sokakları temizleyen, ya da altyapı yapan değil de, toplumun geleceğe yönelik düşüncelerini de hayata geçiren bir yer olduğunu düşünüyorum. Toplumun üretimden pay almaya doğru gittiğini düşünüyorum. Bence buraya doğru gidiyoruz. Ama katılımcı demokrasi açısından istenilen noktada değiliz. Ancak çok ciddi bir çaba var."

"AYLARDIR ÇÖZÜLMEYEN SORUNLAR GAZETE VE TELEVİZYONDA ÇIKINCA ÇÖZÜLÜYOR"

Habertürk Şikayet Hattı Koordinatörü Esra Boğazlıyan, son yıllarda yerel yönetimlerin iletişim konusunda çok ciddi adımlar attığını, bu aşamaya gelinmesinde basın danışmanlarının önemli rolünün olduğunu söyledi. İstanbullu'nun, belediyelerden beklentisinin çok büyük olduğunu, ana hizmetin yanı sıra sosyal belediyecilik isteklerinin bulunduğunu belirten Boğazlıyan, sosyal belediyeciliğin çok verimli bir noktada olduğunu ifade etti.

Boğazlıyan, "Sorunun büyüklüğüne göre televizyonda ya da gazetede yer buluyor. Haftalardır aylardır çözümlenmeyen sorun gazete ya da televizyonda çıkınca çözülüyor" diye konuştu.

Boğazlıyan, belediyelerin hayata geçirmek için hazırladığı projelerde vatandaşlarının görüşlerinin alınması ve "Ben yaptım oldu" görüşünün terk edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

"BİRÇOK BELEDİYE ARAŞTIRMA YAPMIYOR"

Bilimsel bilginin önemine değinen GENAR Genel Müdürü Mustafa Şen ise, Geçerli ve güvenilir bilginin en büyük güç olduğunu söyledi. 5 tane husustan bahseden Şen, "Algılanıyorsanız varsınız, algılanmıyorsanız yoksunuz, yanlış algılanıyorsanız yanlışsınız, ters algılanıyorsanız tersiniz, eksik algılanıyorsunuz eksiksinizdir" dedi.

Çoğulcu modelin belediyeler için stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayan Şen, "Birçok belediye araştırma yapmıyor. Yerel seçimlerde kaybettiğinde ise il başkanlarını ya da halkı suçluyor. Belediye başkanı eksik, yanlış, algılana da bilir. Çünkü duyu verilerini sen öyle aktarıyorsun. O da öyle alıyor. Senin sendeki gerçekliğine değil, onun kendisindeki algısal gerçekliğine göre belirliyor. Böyle durumlarda en çok bilimsel araştırmalar işe yarıyor. Tabii ki de eğer kullanmayı bilirsek" dedi.

Mustafa Şen, araştırmalarla halkın gözünde en çok sevilen belediye başkanı, en çok bilinen belediye başkanı, en çok oy alan belediye başkanını beynine kazıyabiliyor" diye konuştu.

Panel soru - cevap şeklinde devam etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Marmara Belediyeler Birliği' Nden Belediye - Medya İlişkileri Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ziyaret etti
    13:29 Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ziyaret etti

    Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti. Büyükkılıç, Kazakbaev ve beraberindeki heyeti başkanlık giriş kapısında karşıladı. Ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişimi ve kardeşlik hukuku vurgulandı. Büyükkılıç, Kırgızistan'ın Kayseri'nin gelişimi için gösterdiği çabaları takdir etti. Kazakbaev ise Büyükkılıç'ın yerel seçimlerdeki başarısını kutladı ve Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ilişkilerin iyiye gittiğini belirtti.

  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    13:28 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam etti. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda orta-şut organizasyonları üzerinde duruldu. Gaziantep FK, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayarak kampa girecek.

  • Çayırova Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne konuk olacak
    13:26 Çayırova Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne konuk olacak

    Türkiye Basketbol Ligi'nde normal sezonun son hafta karşılaşmasında, Play-Off oynamayı garantileyen Çayırova Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi deplasmanına konuk olacak.

  • Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Halka Kapılarını Açtı
    13:25 Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Halka Kapılarını Açtı

    Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, seçilmesinin ardından makamının kapılarını halka açtı. 3 günde 3 bin kişiyi ağırlayan Başkan Aydın, gösterilen teveccühe teşekkür etti.

  • Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde minibüs devrildi: 9 yaralı
    13:24 Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde minibüs devrildi: 9 yaralı

    Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde tarım işçilerini taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 9 kişi yaralandı. Minibüs, Kırıkhan-Reyhanlı yolunun Gölbaşı mevkisinde şarampole devrildi. Olayın ardından kaza yerine 112 Acil Sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralanan 9 tarım işçisi, çevredeki hastanelere kaldırıldı.

  • Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Böbrek Vakfı Arasında Beslenme ve Hayat Tarzı Eğitimi Projesi İmzalandı
    13:24 Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Böbrek Vakfı Arasında Beslenme ve Hayat Tarzı Eğitimi Projesi İmzalandı

    Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Böbrek Vakfı arasında 'Aşırı Tuz ve Şeker Tüketiminin Zararları ile Sağlıklı Bir Yaşam İçin Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri' eğitimi projesi protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, okullarda personel, öğrenci ve velilere böbrek sağlığı, böbrek hastalıkları, aşırı şeker ve tuz tüketiminin insan sağlığına zararları konusunda eğitimler verilecek. Ayrıca, şeker ve yüksek tansiyon hastalıklarından korunma, doğru beslenme, sağlıklı alışkanlıklar edinme ve sporun hayattaki yeri konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimleri de yapılacak.

  • Ankara Valisi Vasip Şahin, öğretmen ve öğrencilerle buluştu
    13:23 Ankara Valisi Vasip Şahin, öğretmen ve öğrencilerle buluştu

    Ankara Valisi Vasip Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir heyetle bir araya geldi. Vali Şahin, ziyarette kendisini ziyarete gelen öğretmen ve öğrencileri makamında ağırladı ve makam koltuğunu İlsu Özge Baran'a devretti. Vali Şahin, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

  • Şanlıurfa Siverek'te Silah ve Mühimmat Operasyonu
    13:21 Şanlıurfa Siverek'te Silah ve Mühimmat Operasyonu

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde jandarma komutanlığınca yapılan operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Operasyon sonucunda 2 adet G-3 piyade tüfeği, 9 adet G-3 piyade tüfeği şarjörü, 1.040 adet G-3 piyade tüfeği fişeği, 2 adet tabanca, ruhsatsız av tüfekleri ve 1 adet gaz el bombası bulundu. Gözaltına alınan şahısların jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Bitlis Adilcevaz'da Şeker Pancarı Ekimi Başladı
    13:21 Bitlis Adilcevaz'da Şeker Pancarı Ekimi Başladı

    Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte üreticiler şeker pancarı tohumlarını toprakla buluşturmaya başladı. Ülke ekonomisinde önemli bir yeri olan ve her anı zahmetle geçen şeker pancarı üretimi, aylar süren emeklerin sonunda sökülmeye başlanıyor. Devletin verdiği desteklerle çiftçilerin yüzü gülerken, on binlerce dekar alanda ekim mesaisi sürüyor. Pancar üretimiyle hem aile bütçesine hem de ilçe ekonomisine büyük katkı sağladıklarını söyleyen Adem Zengin isimli çiftçi, 'Allah devletimize zeval vermesin. Bizlere sağladığı imkanları kullanarak on binlerce dönüm alanda pancar ekiyoruz' dedi.


Advertisement