Son dakika Akdeniz haberleri, Akdeniz son dakika, son dakika Akdeniz

Son Dakika Akdeniz Haberleri

  • Antalya Hıdırlık Kulesi Çevresinde Seyir Terası Projesi İlerliyor
    13:10 Antalya Hıdırlık Kulesi Çevresinde Seyir Terası Projesi İlerliyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen arkeolojik kazı çalışmaları sonucunda ortaya çıkan kalıntı ve eserlerin sergileneceği seyir terası projesi hızla ilerliyor. Proje kapsamında Hıdırlık Kulesi çevresindeki antik dönem kalıntıları ve yapılar cam yüzeylerle izlenebilecek. Ayrıca projede ahşap yürüme yolları da yer alacak.

  • 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ikinci yarışı Ege Rallisi Marmaris'te düzenlenecek
    12:28 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ikinci yarışı Ege Rallisi Marmaris'te düzenlenecek

    Ege Rallisi, 33. yılını Marmaris'te kutluyor. Marmaris aynı zamanda cumhuriyetin ilk kadın otomobil yarışçısı Samiye Cahide Morkaya anısına düzenlenecek Turing yarışına da ev sahipliği yapacak. Ralli, 22 Mart Cuma günü start alacak ve 24 Mart Pazar günü ödül töreniyle sona erecek.

  • Antalya'da Hıdırlık Kulesi çevresinde arkeolojik kazı ve seyir terası projesi devam ediyor
    12:08 Antalya'da Hıdırlık Kulesi çevresinde arkeolojik kazı ve seyir terası projesi devam ediyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 'Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi'nde çalışmalar hızla ilerliyor. Proje kapsamında antik dönem kalıntıları ve diğer yapı kalıntıları cam yüzeylerle izlenebilecek. Restorasyon ve konservasyon çalışmaları da devam ediyor.

  • Akdeniz sahillerinde denizanası istilası devam ediyor: Burnaz sahili de denizanalarıyla kaplandı
    10:47 Akdeniz sahillerinde denizanası istilası devam ediyor: Burnaz sahili de denizanalarıyla kaplandı

    Akdeniz kıyılarında kısım kısım etkisini hissettiren denizanası istilası Hatay'ın Erzin ilçesinde bulunan sahilde de etkisini gösterdi. Burnaz sahili ölü denizanalarıyla kaplandı. Uzmanlar 'dokunmayın' uyarısında bulundu. Denizanaları dron ile havadan görüntülendi. Balıkçılar ise denizanalarının sahilleri istila edebileceğini belirtti.

  • Türkiye'de Hava Durumu Tahmini
    09:40 Türkiye'de Hava Durumu Tahmini

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, Marmara (Balıkesir hariç), Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ordu çevrelerinde yağışlı bir hava bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin edilirken, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağışı görüleceği belirtiliyor. Ayrıca, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Gümüşhane, Rize, Hakkari, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda yoğun karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ve Batı Karadeniz'de pus ve yer yer sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı yaşanması tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. Hava sıcaklığının Doğu Karadeniz'de 1 ila 3 derece, batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik beklenmediği belirtiliyor. Rüzgarın ise batı kesimlerde kuzeyli, doğu kesimlerde ise güney ve doğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Bazı illerde beklenen hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları şu şekildedir: Ankara (Parçalı, yer yer çok bulutlu, 15 derece), İstanbul (Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, 15 derece), İzmir (Parçalı ve az bulutlu, 19 derece), Adana (Parçalı, yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı, 22 derece), Antalya (Parçalı, yer yer çok bulutlu, 24 derece), Samsun (Parçalı ve çok bulutlu, 14 derece), Trabzon (Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, 12 derece), Erzurum (Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, güneyinde kuvvetli yağışlar bekleniyor, 3 derece), Diyarbakır (Parçalı ve çok bulutlu, yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, 13 derece).

  • Akaryakıta çifte zam! Tabelayı gören üzülecek
    08:43 Akaryakıta çifte zam! Tabelayı gören üzülecek

    Akaryakıta çifte zam geliyor. 21 Mart Perşembe günü geçerli olmak üzere benzine 1 lira 50 kuruş, motorine ise 1 lira 30 kuruşluk bir zam yapılması bekleniyor.

  • Kilis Polateli Şahinbey OSB'ye yatırımcı bilgilendirme toplantısı yapıldı
    21:19 Kilis Polateli Şahinbey OSB'ye yatırımcı bilgilendirme toplantısı yapıldı

    Kilis Polateli Şahinbey OSB'nin hayata geçmesiyle kentin ciddi ivme kazanacağı belirtildi. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla enerji ve su sorununun çözüleceği ifade edildi. Yatırımcılara her türlü altyapının hazır hale getirileceği taahhüt edildi. Amanos Tünelleri'nin yapımıyla Mersin Limanı'na olan bağımlılığın ortadan kalkacağı vurgulandı.

  • Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası, Sanayi Sicil Bilgi Sistemi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi
    18:35 Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası, Sanayi Sicil Bilgi Sistemi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi

    Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, MATSO ile Antalya İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Sanayi Sicil Bilgi Sistemi, Sanayi Sicil Belgesi İş ve İşlemleri bilgilendirme toplantısında, Manavgat ekonomisinin güçlendirilmesi hedefine vurgu yaptı. Toplantıya MATSO üyeleri ve uzmanlar katıldı.

  • Meral Akşener: İYİ Parti, halkın sesi olmak için kuruldu
    17:50 Meral Akşener: İYİ Parti, halkın sesi olmak için kuruldu

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Trabzon'da yaptığı konuşmada, partinin halkın sesi olmak için kurulduğunu ve siyasetteki kutuplaşma sistemini yıkmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Akşener, ayrıca emekli maaşlarını eleştirerek, halkın sesi olmaya devam edeceklerini vurguladı.

  • Meteoroloji'den uyarı geldi: Türkiye'de çarşamba gününden itibaren yağışlı hava etkili olacak
    16:33 Meteoroloji'den uyarı geldi: Türkiye'de çarşamba gününden itibaren yağışlı hava etkili olacak

    "Yeni haftada hava durumu nasıl olacak?" sorusu merak konusu olurken Meteoroloji'den açıklama geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, yurdun çarşamba günü yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğini, yağmur şeklinde başlayacak yağışların perşembe ve cuma günü İç Anadolu, İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri ve Akdeniz'in yüksek kesimlerinde kar şeklinde görüleceğini duyurdu.

  • Hacılar Erciyesspor, Ulalarspor ile berabere kaldı
    14:32 Hacılar Erciyesspor, Ulalarspor ile berabere kaldı

    Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta mücadele veren Hacılar Erciyesspor, sahasında oynadığı Ulalarspor maçından 1-1 beraberlikle ayrıldı. Maçta Hacılar Erciyesspor'un golünü Yusuf Karaboğa atarken, Erzincan Ulalarspor'un golünü Abdulkerim Yucar kaydetti.

  • Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Törenleri
    13:26 Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Törenleri

    Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi. Törenlerde şehitlik anıtlarına çelenkler sunuldu, Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Protokol üyeleri ve vatandaşlar şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

  • Mersin'de Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Töreni Düzenlendi
    13:19 Mersin'de Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Töreni Düzenlendi

    Mersin'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

  • Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü Törenleri
    12:59 Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü Törenleri

    Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Tunceli'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Kınık Mahallesi'nde Toptancı Hal Kompleksi İnşa Ediyor
    11:55 Antalya Büyükşehir Belediyesi Kınık Mahallesi'nde Toptancı Hal Kompleksi İnşa Ediyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş'ın Kınık Mahallesi'nde 320 dönüm üzerine bir toptancı hal kompleksi inşa ediyor. Projede, kompleksin zemin iyileştirme imalatları ve komisyoncu bloklarının kaba ve ince inşaat işleri tamamlandı.

  • Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümü Kars'ta törenle kutlandı
    11:33 Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümü Kars'ta törenle kutlandı

    Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümü dolayısıyla Kars'ta tören düzenlendi. Vali/Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, asker ve öğrenciler ile şahit yakınlarının katıldığı törende, şehitlik anıtına çelenk sunumu yapıldı. Vali Ziya Polat, Türk Milleti'nin cesaret ve kararlılık abidesi olduğunu vurgulayarak, şehitlere minnet ve şükran duygularını dile getirdi.

  • Marmara Bölgesi'nde Şubat Yağışları Uzun Yıllar Ortalamasının Altında
    11:10 Marmara Bölgesi'nde Şubat Yağışları Uzun Yıllar Ortalamasının Altında

    Marmara Bölgesi'nde şubat ayı yağışları, 1991-2020 ortalamasına göre yüzde 56 azalarak uzun yıllar ortalamasının altında kaldı. Geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 18 azalma yaşandı. Bursa ve Balıkesir çevrelerindeki azalma yüzde 80'e kadar çıktı. Marmara Bölgesi'nde son 10 yılın en düşük şubat yağışları kaydedildi. Uzmanlar, yağışların azalmasının nedeninin Orta Akdeniz'den gelen sistemlerin etkisiz olması olduğunu belirtti. Barajlardaki doluluk oranının ise kış yağışlarının etkisiyle olumlu seyrettiği ve mevsimsel iklim tahminlerine göre yağışların önümüzdeki aylarda artacağı öngörüldü.

  • Muhammet Karavuş, Paris 2024 Olimpiyatları'na katılmayı hedefliyor
    11:05 Muhammet Karavuş, Paris 2024 Olimpiyatları'na katılmayı hedefliyor

    Romanya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Muhammet Karavuş, Paris 2024 Olimpiyatları'na katılarak çıkışını sürdürmeyi hedefliyor. Karavuş, Ordu Büyükşehir Belediyespor'un desteğiyle başarı çıtasını yükseltmeye çalıştığını belirtti. Mayıs ayında yapılacak olimpiyat eleme maçlarında başarılı olmayı hedefleyen Karavuş, olimpiyatlarda ülkesini ve ilini temsil etmek istediğini söyledi. Antrenörü de Karavuş'un başarılarından gurur duyduğunu ve Paris 2024 Olimpiyatları'nda madalya kazanacaklarına inandığını ifade etti.

  • Türkiye'deki İlk Nöropsikoloji Laboratuvarını Kuran Prof. Dr. Öget Öktem Tanör, 89 Yaşında Hala Gençlere Örnek Oluyor
    11:05 Türkiye'deki İlk Nöropsikoloji Laboratuvarını Kuran Prof. Dr. Öget Öktem Tanör, 89 Yaşında Hala Gençlere Örnek Oluyor

    Prof. Dr. Öget Öktem Tanör, Türkiye'deki ilk nöropsikoloji laboratuvarını kurarak üniversitede ders vermesi ve hasta bakmasının yanı sıra her gün yürüyüş yaparak ve haftada bir gün pilates yaparak gençlere örnek oluyor. Tanör, yaşlılıkta dinç kalmak için beyni çalıştırmanın önemini vurgulayarak, sürekli yeni şeyler öğrenmenin ve aktif bir yaşam sürmenin genç bir zihin ve sağlıklı bir yaşam için önemli olduğunu belirtiyor.

  • Aydın'da '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü' Töreni Düzenlendi
    10:52 Aydın'da '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü' Töreni Düzenlendi

    Aydın'da, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende Çanakkale şehitleri dualarla anıldı. Törende konuşan Üsteğmen Ümit Seyfettin Özden, şehitlerin manevi varlıklarının millet bilincinin korunmasında önemli olduğunu vurguladı. Aydın Valisi Yakup Canbolat ise şehitlere minnet ve şükranlarını iletti.

  • CHP Parti Meclis Üyesi Bozoğlu 'Akbelen'deki Kamulaştırma Kararı ve Ardından Vazgeçilmesi Akbelenlilerin Yıllardır Verdiği Mücadelenin Sonucu'
    10:46 CHP Parti Meclis Üyesi Bozoğlu "Akbelen'deki Kamulaştırma Kararı ve Ardından Vazgeçilmesi Akbelenlilerin Yıllardır Verdiği Mücadelenin Sonucu"

    Muğla’nın Milas ilçesinde Akbelen Ormanı’nı korumak için 5 yıldır mücadele eden İkizköylüler ve yaşam savunucularının ağaçların kesilmesine ve her gün gerçekleştirilen dinamit patlatmalarına karşı düzenlediği “Akbelen’de Büyük Buluşma”ya katılan CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Baran Bozoğlu, “Akbelen'deki bu kamulaştırma kararı ve ardından vazgeçilmesi Akbelenlilerin yıllardır verdiği mücadelenin sonucu” dedi.

  • Kayserispor, Alanyaspor ile deplasmanda galibiyet almakta zorlanıyor
    09:10 Kayserispor, Alanyaspor ile deplasmanda galibiyet almakta zorlanıyor

    Kayserispor, Alanyaspor ile deplasmanda oynadığı maçlarda galibiyet almakta son derece güçlük çekiyor. Sarı Kırmızılılar, Alanya'da 6 sezondur kazanamıyor.

  • TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar Programına Katıldı
    17 Mar TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar Programına Katıldı

    Eyüpsultan Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri katıldı. Akar, programda yaptığı konuşmada şehitlerin önemine vurgu yaparak, milletin bekası ve halkın refahının boynumuzun borcu olduğunu belirtti.

  • Mersin'de kuyumcu soyan hırsızlar yakalandı
    17 Mar Mersin'de kuyumcu soyan hırsızlar yakalandı

    Mersin'de altın almak bahanesiyle kuyumcuya gelen 3 kadından biri iş yeri sahibini oyalarken, diğerleri vitrindeki altınları çaldı ancak polisin çalışmasıyla şüphelilerden 2'si yakalandı. Hırsızlık anı ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansımıştı.

  • Menemen FK, Denizlispor'u 3-1 mağlup etti
    17 Mar Menemen FK, Denizlispor'u 3-1 mağlup etti

    TFF 2. Lig'in 31. haftasında Menemen FK, sahasında karşılaştığı Denizlispor'u 3-1 mağlup etti. Menemen FK'nın gollerini Mertcan Açıkgöz, Özkan Yıldırım ve Kemal Rüzgar attı. Denizlispor'un tek golünü ise Samet Gündüz kaydetti.

  • Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin'e Gelişinin 101. Yıl Dönümü Kutlandı
    17 Mar Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin'e Gelişinin 101. Yıl Dönümü Kutlandı

    Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 101. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından karşılanan gaziler, tören alanına kadar yürüdü. Törenlerde çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Büyükşehir Belediye Başkanı, Atatürk'ün Mersin'e verdiği değeri vurgulayarak kentin refahı için çaba sarf ettiklerini belirtti. Tarsus'ta da benzer bir tören düzenlendi.

  • Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin'e Gelişinin 101. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı
    17 Mar Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin'e Gelişinin 101. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

    Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 101. yıl dönümü, Mersin'de büyük bir coşkuyla kutlandı. Törenlerde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Atatürk'ün yol göstericiliğinde çalıştıklarını ve kente değer kattıklarını belirtti. Programda ayrıca 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü de anıldı.

  • Atatürk'ün Mersin'e Gelişinin 101. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı
    17 Mar Atatürk'ün Mersin'e Gelişinin 101. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

    Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 101'inci yıl dönümü, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

  • Yaşar Güler: Huzur ve Güvenliğimiz İçin Terörle Mücadelemiz Kararlılıkla Devam Edecek
    17 Mar Yaşar Güler: Huzur ve Güvenliğimiz İçin Terörle Mücadelemiz Kararlılıkla Devam Edecek

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'ncu yıl dönümü dolayısıyla Bakanlık'ta düzenlenen törende; "Geçmişte yürütülen 'sınırlı hedefli ve süreli' operasyonların yerine, bugün; terörün kaynağında yok edilmesi stratejisi ile, 'sürekli ve kapsamlı' operasyonlar gerçekleştirerek terör örgütlerine büyük darbeler vuruyoruz. Şu anda oralarda olmasaydık; örgütün ülkemize ve milletimize yönelik saldırıları, yurt içinde daha önceden olduğu gibi devam edecek ve mevcut istikrar ortamı sağlanamayacaktı. Kimsenin şüphesi olmasın ki, huzur ve güvenliğimiz için terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir" dedi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Erdemli'de öğrenci ve velilerle buluştu
    17 Mar Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Erdemli'de öğrenci ve velilerle buluştu

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Erdemli Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi'nde eğitim gören öğrenciler ve aileleriyle buluştu. Seçer, hizmetlerini anlattığı buluşmada eğitime önem verdiklerini vurguladı ve yerel seçimlerde destek istedi.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi töreninde konuştu
    17 Mar Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi töreninde konuştu

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla düzenlenen törende konuştu. Bakan Güler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatanın teminatı olduğunu vurgulayarak, terörle mücadelede azim ve kararlılıkla devam edileceğini belirtti. Ayrıca, Kıbrıs, Azerbaycan, Mısır ve Ukrayna gibi ülkelerle ilişkilerin önemine değindi ve şehitlerin anısının yaşatılacağını ifade etti.

  • Beşiktaş, Bitexen Antalyaspor'a mağlup oldu
    16 Mar Beşiktaş, Bitexen Antalyaspor'a mağlup oldu

    Beşiktaş, Bitexen Antalyaspor'a 2-1 yenilerek üst üste üçüncü mağlubiyetini aldı. Rashica'nın penaltı golü geçersiz sayıldı. Fernando Santos'un görev yaptığı sürede Beşiktaş 5. yenilgisini yaşadı. Siyah-beyazlı takım, 2 hafta sonra gol atarken iç sahada 7 maçtır Antalya'yı yenemiyor.

  • Vahap Seçer, TEMA Parkı ve Eğitim Salonu Açılış Töreni'ne Katıldı
    16 Mar Vahap Seçer, TEMA Parkı ve Eğitim Salonu Açılış Töreni'ne Katıldı

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘TEMA Parkı ve Eğitim Salonu Açılış Töreni’ne katıldı.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: Türkiye enerjide ve madende net ihracatçı bir ülke olmak istiyor
    16 Mar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: Türkiye enerjide ve madende net ihracatçı bir ülke olmak istiyor

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin enerjide ve madende net ihracatçı bir ülke olmayı hedeflediğini belirtti. Bayraktar, Bakırçay Havzası'nın enerji ve maden potansiyeline dikkat çekerek, Türkiye'nin kendi doğal kaynaklarını kullanarak enerjide bağımsız hale gelmeyi amaçladığını söyledi. Ayrıca, yer altı zenginliklerinin ekonomiye kazandırılmasıyla Türkiye'nin daha güçlü bir konuma geleceğini ifade etti.

  • Hakan Tütüncü, Alanya'da esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi
    16 Mar Hakan Tütüncü, Alanya'da esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, Alanya'da esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek seçim çalışmalarını sürdürdü. Tütüncü, Alanya'daki ulaşım esnafının sorunlarını çözebileceklerini belirtirken, sanayi esnafının da ihtiyaçlarını karşılamak için çalışacaklarını söyledi. Ayrıca, yerleşik yabancı vatandaşlarla da bir araya gelen Tütüncü, Adem Murat Yücel'in yeniden başkan seçilmesi için destek istedi.

  • Türkiye'nin Prag Büyükelçiliği, elçilik konutuyla ilgili kitap hazırladı
    16 Mar Türkiye'nin Prag Büyükelçiliği, elçilik konutuyla ilgili kitap hazırladı

    Türkiye’nin Prag Büyükelçiliği, İhsan Sabri Çağlayangil’in Dışişleri Bakanlığı döneminde 1976 yılında mülkiyeti satın alınan elçilik konutuyla ilgili kitap hazırladı. Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, Türkiye ve Çek Cumhuriyeti arasında 1924 yılında başlayan diplomatik ilişkilerin 100. yıl dönümü anısına hazırlanan kitaba ilişkin “Her zaman olduğu gibi, dost ve müttefikimiz Çek Cumhuriyeti ile ikili ilişkilerimizi her alanda daha da geliştirme iradesine sahip olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar'da 5 Yılda 2,5 Milyar TL Yatırım Yaptı
    16 Mar İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar'da 5 Yılda 2,5 Milyar TL Yatırım Yaptı

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar'da 5 yılda yaklaşık 2,5 milyar liralık yatırım yaparak turizmin gelişmesine katkı sağladı. Yol bakım çalışmalarından içme suyu şebekesine kadar birçok alanda önemli projeler hayata geçirildi.

  • Türkiye 30 yılda karbon emisyonlarını nötr hale getirecek
    16 Mar Türkiye 30 yılda karbon emisyonlarını nötr hale getirecek

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Türkiye 30 yılda karbon emisyonlarını nötr hale getirecek ve daha çevreci, daha yeşil daha çok yenilenebilir enerjiyi kullanan bir ülke haline gelecek.

  • Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek: Balbey Kentsel Yenileme Projesi 1.5 Yıl İçinde Tamamlanacak
    15 Mar Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek: Balbey Kentsel Yenileme Projesi 1.5 Yıl İçinde Tamamlanacak

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Balbey Kentsel Yenileme Projesi'nin 1. etabının 1.5 yıl içinde tamamlanacağını açıkladı. Proje kapsamında Balbey Mahallesi tarihi dokusuna uygun şekilde düzenlenecek ve 125 hak sahibine 72 bağımsız bölüm teslim edilecek. Proje, ofisler, konutlar, dükkanlar, otopark ve peyzaj alanları gibi birçok özelliği içerecek.

  • Anamur Feribot ve Deniz Uçağı İskelesi İşletilmeye Başlanacak
    15 Mar Anamur Feribot ve Deniz Uçağı İskelesi İşletilmeye Başlanacak

    Anamur Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO) Başkanı Mehmet Tuna, Anamur Feribot ve Deniz Uçağı İskelesi'nin işletilmesine yönelik taleplerinin kabul edildiğini ve Kıbrıs-Anamur seferleri için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Tuna, seferlerin yaklaşık iki ay içerisinde başlayacağını belirtti. Ayrıca, Anamur İskelesi'nin çürümekten kurtarıldığını ve bölgenin turizm, ticaret ve tarım potansiyelinin harekete geçirilmesi amaçlandığını ifade etti.

  • Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, mahalle sakinleriyle iftarda buluştu
    15 Mar Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, mahalle sakinleriyle iftarda buluştu

    Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Güneş Mahallesi'nde düzenlenen iftar programında mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Gültak, geçmişte yaşanan olayların ardından bugün artık huzur, güven ve kardeşliğin hüküm sürdüğünü belirtti.

  • Adana'da Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması düzenlendi
    15 Mar Adana'da Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması düzenlendi

    Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu ile Türkiye İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri işbirliğinde düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın Akdeniz Bölge Finali, Adana'da yapıldı. Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Ömer Faruk Bolat ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Mehmet Ali Sarıtürk, birincilik ödülünü aldı.

  • Adana, Mersin ve Hatay'da Ramazan Ayının İlk Cuma Namazı Kılındı
    15 Mar Adana, Mersin ve Hatay'da Ramazan Ayının İlk Cuma Namazı Kılındı

    Adana, Mersin ve Hatay'daki camilerde ramazan ayının ilk cuma namazı kılındı. Adana'da Sabancı Merkez Camisi'ne gelen çok sayıda kişi, hutbenin ardından saf tutup namazlarını eda etti. Mersin'de Ulu Camisi'ne gelen vatandaşlar da cuma namazını kıldı ve dua etti. Hatay'da ise Nihal Atakaş Camisi'ne gelen vatandaşlar, hutbenin ardından ramazan ayının ilk cuma namazını kıldı ve dua etti.

  • Konyaaltı Belediyesi'nde Kalp Sağlığı ve Sağlıklı Beslenme Semineri Düzenlendi
    15 Mar Konyaaltı Belediyesi'nde Kalp Sağlığı ve Sağlıklı Beslenme Semineri Düzenlendi

    Konyaaltı Belediyesi tarafından düzenlenen seminerde, vatandaşlara ve belediye personeline kalp sağlığı ve sağlıklı beslenme konularında bilgi verildi.

  • Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak: 'Akdeniz Oyunları'nda bir tane tesis yapılmadı'
    15 Mar Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak: 'Akdeniz Oyunları'nda bir tane tesis yapılmadı'

    Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Akdeniz Oyunları'nda tesis yapılmamasının nedeninin dönemin belediye başkanlarının 'yer yok' demesi olduğunu belirtti. Gültak, sporun gelmesini istemeyenlerin bu şekilde davrandığını söyledi.

  • Akaryakıta çifte zam! Gece yarısından itibaren pompaya yansıdı
    15 Mar Akaryakıta çifte zam! Gece yarısından itibaren pompaya yansıdı

    Döviz kurundaki değişimler ve brent petrol fiyatları Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Üst üste gelen zam haberlerine bir yenisi daha eklendi. 15 Mart 2024'ün ilk saatlerinden itibaren akaryakıtta çifte zam pompaya yansıdı.

  • Mersin Kıyılarında Göçmen Denizanası Alarmı
    14 Mar Mersin Kıyılarında Göçmen Denizanası Alarmı

    Mersin kıyılarında Kızıldeniz üzerinden gelen göçmen denizanası (Rhopilema Nomadica) ölümleri artıyor. ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kıdeyş, vatandaşları denizanasına temas etmemeleri konusunda uyardı. Denizanalarının erken gelmesinin küresel ısınmanın etkisi olduğunu belirten Kıdeyş, bu durumun deniz ekosistemini olumsuz etkilediğini ifade etti.

  • Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, esnafla bir araya geldi
    14 Mar Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, esnafla bir araya geldi

    Cumhur İttifakı'nın Akdeniz Belediye Başkan adayı Gültak, beraberindeki AK Parti İl Başkanı Adem Aldemir ve teşkilat yöneticileriyle Çay Mahallesi'ndeki esnafı ziyaret etti. Gültak, vatandaşlarla sohbet ederek projelerini anlattı ve kentsel dönüşüm atağını sürdüreceklerini belirtti.

  • AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Geminbeli Tüneli'ni yıl sonuna bitirmeyi hedeflediklerini söyledi
    14 Mar AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Geminbeli Tüneli'ni yıl sonuna bitirmeyi hedeflediklerini söyledi

    AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Suşehri-Sivas kara yolu güzergahındaki Geminbeli Tüneli'nin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefini açıkladı. Güler, Suşehri ilçesindeki açılışta, Sivas'ta yeni bir ekosistem inşa etmeyi ve ihtisas organize sanayi bölgeleri kurmayı planladıklarını belirtti. Ayrıca, Geminbeli Tüneli'nin inşaatının sorunsuz ilerlediğini ve yıl sonunda tamamlanacağını ifade etti.

  • AEDAŞ, İHA ve dronlardan destek alarak kesintisiz elektrik dağıtımı sağlıyor
    14 Mar AEDAŞ, İHA ve dronlardan destek alarak kesintisiz elektrik dağıtımı sağlıyor

    Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AEDAŞ), İnsansız Hava Aracı (İHA) ve dronları kullanarak arızaların önlenmesi ve tespitinde destek sağlıyor. Şirket, olumsuz hava koşullarında ve zorlu arazi şartlarında arızaları hızlı bir şekilde tespit etmek için 1 İHA ve 6 dron kullanıyor. Ayrıca, İHA ve dronlar ile rutin hat taramaları yaparak ileride oluşabilecek arızaları önceden tespit ediyor.

  • Mersin'de Kentsel Dönüşüm Projeleri Hızla Devam Ediyor
    14 Mar Mersin'de Kentsel Dönüşüm Projeleri Hızla Devam Ediyor

    Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, yeni dönem için alacakları 5 yıllık vize sayesinde kentsel dönüşüm projelerine hızla devam edeceklerini açıkladı. Başkan Gültak, Çay Mahallesi'nde yapılan esnaf ziyaretinde projelerini anlattı ve halkın büyük memnuniyetini dile getirdi.

  • Arçelik, Antalya'da Yetkili Satıcılar ve Yetkili Servisler Bölgesel Toplantısı Gerçekleştirdi
    14 Mar Arçelik, Antalya'da Yetkili Satıcılar ve Yetkili Servisler Bölgesel Toplantısı Gerçekleştirdi

    Arçelik, Antalya'da gerçekleştirilen bölgesel toplantıda yetkili satıcılar ve servislerle bir araya geldi. Toplantıda sektörün durumu, hedefler ve yeni ürünler hakkında sunumlar yapıldı.

  • Vahap Seçer, Ali Boltaç'ın Proje Tanıtım Toplantısı'na Katıldı
    14 Mar Vahap Seçer, Ali Boltaç'ın Proje Tanıtım Toplantısı'na Katıldı

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç'ın Proje Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Seçer, Boltaç'ı Tarsus'a başkan yapacaklarını ve Tarsus'u daha iyi yerlere getireceklerini söyledi.

  • DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, ATÜ Mühendislik Dekanı Prof. Dr. Ahmet Beycioğlu'na başarılar diledi
    14 Mar DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, ATÜ Mühendislik Dekanı Prof. Dr. Ahmet Beycioğlu'na başarılar diledi

    Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, DAİMFED Teknik Müşaviri Prof. Dr. Ahmet Beycioğlu'nun Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Mühendislik Dekanlığına atanmasını gurur verici bir gelişme olarak değerlendirdi. Karslıoğlu, Beycioğlu'na başarılar diledi ve ATÜ ile DAİMFED arasında yapılacak ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunulduğunu belirtti. Prof. Dr. Ahmet Beycioğlu ise DAİMFED'in inşaat sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getiren bir federasyon olduğunu ve bu grubun bir üyesi olmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Ayrıca, Mühendislik Fakültesi ile iş birliğinin devam edeceğini ve çağdaş bilgiye dayalı, araştırma ve sorun çözme yeteneği gelişmiş mühendisler yetiştirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

  • Benzin ve motorine zam gelmesi bekleniyor
    14 Mar Benzin ve motorine zam gelmesi bekleniyor

    Akaryakıta 15 Mart tarihi itibarıyla zam gelmesi bekleniyor. Buna göre benzinin litresi 1,53 TL, motorinin litresi ise 1,10 TL artacak.

  • Bakan Özhaseki: 'Şu anda bile hareketli 500'e yakın fay hattı var'
    13 Mar Bakan Özhaseki: "Şu anda bile hareketli 500'e yakın fay hattı var"

    Bakan Özhaseki: "Şu anda bile hareketli 500'e yakın fay hattı var" "Bilim adamları diyorlar ki, Himayalar'dan Alper'e doğru uzanan çizgi üzerinde 5 tane riskli ülke var. Birisi Türkiye" "Hatay'a bir evvelki bakanlık döneminde gittim kentsel dönüşüm yapmaya.

  • Bakan Özhaseki: 'Şu anda bile hareketli 500'e yakın fay hattı var'
    13 Mar Bakan Özhaseki: "Şu anda bile hareketli 500'e yakın fay hattı var"

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin bir deprem bölgesi olduğunu belirterek, "Şu anda bile hareketli 500'e yakın fay hattı var. Nerede, ne zaman, hangisinin kırılacağını bilme ihtimalimiz yok" dedi.

  • BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: 'Topunu temizlemeden terör bitmez'
    13 Mar BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: 'Topunu temizlemeden terör bitmez'

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Niğde'de düzenlediği mitingde terörle mücadelede kararlı olduklarını belirterek, terörün tüm unsurlarına karşı mücadele edeceklerini ve temizlemeden terörün bitmeyeceğini söyledi. Destici ayrıca, İsrail'in Türk ve Müslümanlara zulmettiğini ve Gazze'de masum insanların öldürüldüğünü vurguladı. Ayrıca, BBP lideri emekli maaşlarının artırılması ve bayram ikramiyelerinin yükseltilmesi teklifinde bulundu.

  • Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli basın mensuplarının sorularını yanıtladı Açıklaması
    13 Mar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli basın mensuplarının sorularını yanıtladı Açıklaması

    Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Terörle mücadele alanında bizim Amerika Birleşik Devletleri'ne çok net bir mesajımız oldu.

  • Türkiye-Irak Güvenlik Zirvesi'nin bir sonraki toplantısı yarın Bağdat'ta yapılacak
    13 Mar Türkiye-Irak Güvenlik Zirvesi'nin bir sonraki toplantısı yarın Bağdat'ta yapılacak

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın'ın katılımıyla Aralık 2023'te Türkiye'de düzenlenen Türkiye-Irak Güvenlik Zirvesi'nin bir sonraki toplantısı aynı formatla yarın Bağdat'ta yapılacak.

  • Fransız yazar Tahar Ben Jelloun Türkiye'ye geliyor
    13 Mar Fransız yazar Tahar Ben Jelloun Türkiye'ye geliyor

    Fransız edebiyatını tanıtmak amacıyla verilen Goncourt Ödülü'nün sahibi olan yazar Tahar Ben Jelloun, Türkiye'ye gelerek çeşitli etkinliklere katılacak. Ankara Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitesi'nde söyleşiler yapacak olan Jelloun, ayrıca bir müzikal söyleşiye de katılacak. Etkinliklerin ardından yazar, kitaplarını imzalayacak.

  • Skandal görüntülerin sahibi Oba Makarna'dan açıklama
    13 Mar Skandal görüntülerin sahibi Oba Makarna'dan açıklama

    Böceklenmiş buğday irmiğine ait görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine Oba Un ve Makarna'dan açıklama geldi. Söz konusu ürünün Afrika'ya ihraç edildiği ve zamanında temin edilmediği için tekrar geri gönderildiği belirtilirken, imha talebinin iletildiğine de açıklamada yer verildi.

  • ÇBK Mersin, Avrupa Ligi'nde ev sahibi avantajıyla şampiyonluk hedefliyor
    13 Mar ÇBK Mersin, Avrupa Ligi'nde ev sahibi avantajıyla şampiyonluk hedefliyor

    Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde üst üste ikinci kez Dörtlü Final'e yükselen ÇBK Mersin, sahasında düzenlenecek organizasyonda kupayı kaldırmayı hedefliyor.

  • Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Üç Ocak Mahallesi'nde Vatandaşlarla İftar Sofrasında Buluştu
    13 Mar Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Üç Ocak Mahallesi'nde Vatandaşlarla İftar Sofrasında Buluştu

    Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Üç Ocak Mahallesi Pazar Sokağı'nda düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. İftar sonrasında ise Ramazan etkinlikleri gerçekleştirildi.

  • Tütüncü, Yörüklerle buluştu
    13 Mar Tütüncü, Yörüklerle buluştu

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, Antalya'yı Yörük ve Türkmen kültürünün Türkiye'deki önemli bir merkezi haline getireceklerini söyledi.

  • Kontrolden çıkan otomobil sulama kanalına böyle düştü: 1 ölü
    13 Mar Kontrolden çıkan otomobil sulama kanalına böyle düştü: 1 ölü

    Mersin'in Erdemli ilçesinde meydana gelen kazada, otomobilin su kanalına düşmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, aracın direksiyon hakimiyetini kaybederek su dolu kanala düştüğü anlar yer aldı.

  • Vahap Seçer, Metüd Üyeleriyle Bir Araya Geldi
    13 Mar Vahap Seçer, Metüd Üyeleriyle Bir Araya Geldi

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Tekstil Üreticileri Derneği (METÜD) üyeleriyle bir araya geldi.

  • Sahilde korkutan görüntü! Toplayıp gömmeye başladılar
    13 Mar Sahilde korkutan görüntü! Toplayıp gömmeye başladılar

    Türkiye'nin turizm merkezlerinden Mersin'de geçtiğimiz haftalarda yoğun bir şekilde kıyıya vuran denizanası yoğunluğu son günlerde tekrar artmaya başladı. Bir vatandaş, denizanalarını kedilerin yemeye çalışması nedeniyle toplayıp toprağa gömdüklerini söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, dost ülkelerden terör örgütlerine verilen desteğin kesilmesini bekliyor
    12 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan, dost ülkelerden terör örgütlerine verilen desteğin kesilmesini bekliyor

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dost ülkelerden terör örgütlerine verilen desteğin kesilmesini ve Türkiye ile dayanışma sergilenmesini beklediğini söyledi. Erdoğan, Türkiye'nin terörle mücadelede aktif katkı sağladığını vurgulayarak, bölücü terör örgütüne verilen desteğin kesilmesini istedi. Ayrıca, Erdoğan çevre koruması, yerel yönetimler ve seçimler hakkında da konuştu.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İsrailli yöneticiler, soykırım gerçeğini saklamak yerine Gazze'de ölen bebeklerin hesabını versin'
    12 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İsrailli yöneticiler, soykırım gerçeğini saklamak yerine Gazze'de ölen bebeklerin hesabını versin"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsrailli yöneticiler, soykırım gerçeğini saklamak yerine Gazze'de ölen bebeklerin hesabını versin" dedi.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar İstanbul'da ziyaretler gerçekleştirdi
    12 Mar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar İstanbul'da ziyaretler gerçekleştirdi

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İstanbul'un Sultangazi ilçesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Bayraktar, esnaf ziyaretleri, seçim standı ziyareti ve iftar programına katılım gibi etkinliklerde bulundu. Konuşmasında Türkiye'nin enerjide tam bağımsızlık hedefine vurgu yaptı ve Türkiye'nin petrol ve doğal gaz keşiflerini anlattı. Ayrıca yerel seçimlerde Cumhur İttifakı adaylarına destek istedi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir iş dünyasıyla buluştu
    12 Mar CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir iş dünyasıyla buluştu

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir iş dünyasının önde gelen isimleri, Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ile buluştu. Toplantıda konuşan Yorgancılar, “İzmir, sahip olduğu potansiyeli ile yerelden kalkınmanın en önemli itici gücüdür. Yeter ki, kaynaklarımızı İzmir için doğru ve etkin kullanalım” dedi.

  • Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Akdeniz Sınırötesi İş Birliği Programı için proje yazma eğitimi düzenliyor
    12 Mar Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Akdeniz Sınırötesi İş Birliği Programı için proje yazma eğitimi düzenliyor

    Antalya, Burdur ve Isparta illerinin kalkınma projelerine yönelik çalışmalar yürüten Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) desteğiyle Akdeniz Sınırötesi İş Birliği Programı için proje yazma eğitimi düzenleniyor. Eğitime katılan muhtelif kurumlardan kamu çalışanları projelerini daha etkin bir şekilde geliştirmek ve uygulamak için önemli yöntemleri öğreniyorlar.

  • Mersin'de 2. Çevre Yolu Tamamlandı
    12 Mar Mersin'de 2. Çevre Yolu Tamamlandı

    Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 2. Çevre Yolu Devam Projesi kapsamında yeni yol açma çalışmalarının 2. etabı tamamlandı. Bin 300 metre uzunluğundaki yol trafiğe açıldı.

  • Mersin'de Kuyumcu Soygunu
    12 Mar Mersin'de Kuyumcu Soygunu

    Mersin'de altın almak bahanesiyle kuyumcu dükkanına giren 3 kadın, iş yeri sahibini oyalarken diğer ikisi vitrindeki altınları çalarak kaçtı. Hırsızlık anı güvenlik kameralarına yansıdı. Polis, zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

  • Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Balıkçı Barınağı'nda balıkçıların öneri ve taleplerini dinledi
    12 Mar Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Balıkçı Barınağı'nda balıkçıların öneri ve taleplerini dinledi

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Muhittin Böcek, Balıkçı Barınağı'nda balıkçıların öneri ve taleplerini dinleyerek, Akdeniz'in temiz kalması ve gelecek nesillerin daha temiz denizlere kavuşması için etkin yöntemleri hayata geçireceklerini söyledi.

  • Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Balıkçı Barınağı'nı ziyaret etti
    12 Mar Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Balıkçı Barınağı'nı ziyaret etti

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Balıkçı Barınağı'nı ziyaret ederek, denizlerin temiz kalması ve geleneksel balıkçılığın desteklenmesi için etkin yöntemler hayata geçireceklerini belirtti.

  • Mersin'de 3 Kadının Kuyumcudan Hırsızlık Girişimi
    12 Mar Mersin'de 3 Kadının Kuyumcudan Hırsızlık Girişimi

    Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde bulunan bir kuyumcuya giren 3 kadın, altın almak bahanesiyle iş yerinde hırsızlık yapmaya çalıştı. Bir şüpheli, kuyumcunun sahibini oyalarken diğer 2 kişi vitrindeki kolye ucu dolu tablayı çaldı. Hırsızlık sonrası fark edilen durum polise bildirildi ve zanlıların yakalanması için çalışmalar sürüyor. Güvenlik kamerası ise bir şüphelinin çaldığı tablayı elbisesinin altına gizlediği anları kaydetti.

  • Karadeniz'de Mavi Yengeçlerin Artışı Balıkçıları Endişelendiriyor
    12 Mar Karadeniz'de Mavi Yengeçlerin Artışı Balıkçıları Endişelendiriyor

    Karadeniz'de boyu 22 santime kadar büyüyen ve ağları yırtması ile balıkçıların korkulu rüyası olan 'mavi yengeçler' sıkça görülmeye başlandı. Büyük kıskaçları ile ağları delen ve balıkların kaçmasına neden olan mavi yengeçler, balıkçıları ekonomik açıdan zarara uğratıyor. Balık satıcıları ve balıkçılar, son dönemde Karadeniz'de mavi yengeçlerin artışını endişeyle karşılıyor.

  • Sakarya'da Bisiklet Temalı Tren Projesi Görüşüldü
    12 Mar Sakarya'da Bisiklet Temalı Tren Projesi Görüşüldü

    Sakarya İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu'nun 13. Toplantısı, bisiklet temalı tren projesi üzerine yapılan görüşmelerle gerçekleştirildi. Toplantıda, İstanbul ve çevre illerden tren ile belirli saatlerde yerli ve yabancı turistlerin, Sakarya'ya bisikletleri ile gelmesini amaçlayan proje üzerine çalışmaların başlatılması kararı alındı.

Advertisement