Marmara Depremi'nin 17. Yılı - Son Dakika
Güncel

Marmara Depremi'nin 17. Yılı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, inşaatlarda 'Ben yaptım oldu' devrinin bittiğini, 2004 yılı itibarıyla Kocaeli'de yeni bir çağ başladığını ve Kocaeli'nin bugün deprem hazırlığı bakımından dünyanın en güvenli kentlerinden birisi olduğunu belirtti.

17.08.2016 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, inşaatlarda 'Ben yaptım oldu' devrinin bittiğini, 2004 yılı itibarıyla Kocaeli'de yeni bir çağ başladığını ve Kocaeli'nin bugün deprem hazırlığı bakımından dünyanın en güvenli kentlerinden birisi olduğunu belirtti.

Karaosmanoğlu, Marmara Depremi'nin 17'nci yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, geçen bu süreçte Büyükşehir Belediyesi olarak derslerine iyi çalıştıklarını ve vazifelerini yaptıklarını kaydetti.

Bugün Kocaeli'de insanların yaşadığı mekanların artık planlı ve programlı bir şekilde inşa edildiğini belirten İbrahim Karaosmanoğlu, "İnşaatlarda 'Ben yaptım oldu' devri bitti. 2004 yılıyla birlikte Kocaeli'de yeni bir çağ başladı. Kocaeli bugün deprem hazırlığı bakımından dünyanın en güvenli kentlerinden birisidir." değerlendirmesinde bulundu.

Karaosmanoğlu, halkın sağlığı ve güvenliğini her şeyin önüne koyarak, hiçbir istisna kabul etmeden ne gerekiyorsa onu yaptıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Göreve gelir gelmez 'KUTAS' adını verdiğimiz uydu takip sistemini hayata geçirdik. 'Kentsel Dönüşüm' ile şehri yeniden yapılandırdık. İtfaiye aracının dahi giremediği dar sokakların yerine, şehrin kuzey-güney arterini bağlayan Umuttepe Yolu'nu açtık. Fay hattına paralel olarak doğu-batı istikametinde gelişen kenti kuzey-güney istikametine yönlendirdik. TOKİ ve Kent Konut tarafından ilimize 20 binden fazla planlı ve güvenli konut kazandırdık. Böylece, binlerce aileye güvenli yaşam alanları açtık sağladık."

Büyükşehir Belediyesinin itfaiye teşkilatını güçlendikleri bilgisini veren İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi iş birliğiyle "Kocaeli İçin Zemin Sınıflaması ve Sismik Tehlike Değerlendirme Projesi", "Deprem Tehlikesine Yönelik İvme Ölçer Cihaz Konuşlandırma ve Sismolojik İzleme Merkezi Projesi" ile "Merkezi Sismik Ağa Bağlanma ve Yerel Sismik Aktivite İzleme Projesi"ni hayata geçirdiklerini aktardı.

Karaosmanoğlu, açtıkları Deprem Simülasyonu Merkezi ile genç nesilleri bilinçli olarak yetiştirdiklerine de dikkati çekerek, "Depremden çıkardığımız derslerle Kocaeli'yi küllerinden yeniden inşa ediyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü tedbiri alıyoruz, ancak herkesin kendisinin de alması gereken bir kısım önlemler olduğu asla hatırdan çıkarılmamalıdır. Marmara Depremi'nde vefat edenlere bir kez daha yüce Allah'tan rahmet, kalanlara ise baş sağlığı diliyorum. Rabbim bu acıları kimseye tekrar yaşatmasın." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Marmara Depremi'nin 17. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement