Marmara Depreminde Hayatını Kaybedenler Anısına Kürek Çekecek - Son Dakika
Güncel

Marmara Depreminde Hayatını Kaybedenler Anısına Kürek Çekecek

17 Ağustos Marmara depremi anısına, Denizde Arama Kurtarma (DAKSAR) üyesi Hüseyin Ürkmez kürek çekerek Gölcük'e gitmek üzere hareket etti.

31.07.2015 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

17 Ağustos Marmara depremi anısına, Denizde Arama Kurtarma (DAKSAR) üyesi Hüseyin Ürkmez kürek çekerek Gölcük'e gitmek üzere hareket etti.

Türkiye'nin tüm kıyılarını kürek çekerek gezen 56 yaşındaki Ürkmez, Gölcük'e hareket öncesinde Kadıköy Moda İskelesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Moda'dan başlayacağı gezisini 17 Ağustosta Gölcük'te tamamlamayı planladığını söyledi.

Yolculuğu, 17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenler için yaptığını dile getiren Ürkmez, "Unutmayalım, unutturmayalım" sloganıyla denize çıktığını belirtti.

Ürkmez, sandalda yanına aldıkları arasında olmazsa olmazının yemek sepeti olduğunu, bunun yanında piknik tüpü, su, uyku tulumu ve çadır olduğunu anlattı.

Gölcük'e ulaştığında engelli bir kişiyle kürek çekeceklerini ifade eden Ürkmez, "Çocuğunu kaybeden Emine Hanım kürek çekerek finali yapacak, kendisi de engelli bir kişi. Sonuç olarak güzel bir şey olacağını düşünüyorum. Her seyahatimi sosyal amaçlı yapıyorum. Daha önce de köklere dönüş projesi kapsamında İtalya'ya yolculuk yaptım" diye konuştu.

Sahildeki turistler de Ürkmez'e ilgi gösterip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Hüseyin Ürkmez, Silivri, Tekirdağ, Şarköy, Gelibolu, Çardak, Lapseki, Erdek, Bandırma, Mudanya, Gemlik, Yalova, Esenköy, Çınarcık ve Karamürsel güzergahında devam edecek yolculuğunu, 17 Ağustos'ta Gölcük'te tamamlayacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Marmara Depreminde Hayatını Kaybedenler Anısına Kürek Çekecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement