Marmara Depreminin 14. Yıldönümü - Son Dakika
Güncel

Marmara Depreminin 14. Yıldönümü

Marmara Depreminin 14. Yıldönümü

Kocaeli Kavaklı Sahili'nde bir araya gelen vatandaşlar, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde hayatını kaybedenleri andı.

17.08.2013 09:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Kavaklı Sahili'nde bir araya gelen vatandaşlar, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde hayatını kaybedenleri andı.

Binlerce insanın öldüğü asrın felaketi olarak adlandırılan Marmara depreminin 14. yıldönümünde, afetin vurduğu Kavaklı Sahili yakınlarını kaybedenlerle dolup taştı. Sahildeki etkinliklere Başbakanlık Acil Afet Durum Yönetimi Daire Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Onurlu, Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, AK Parti Kocaeli milletvekili İlyas Şeker, CHP Milletvekili Haydar Akar, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yapılan konuşmaların ardından hafızlar tarafından Kur'an tilaveti sunuldu. Dursun Ali Erzincanlı'nın şiirleri ve ilahileri ile yapılan anmanın ardından deprem saati olan 03.02 beklenmeye başlandı. Sahili dolduran kalabalık derin bir hüzün içinde kaybettiği yakınlarını andı.

Depremde iki kızlarını kaybeden aile, "Deprem unutuldu, herkes kötü binalar yapmaya başladı. Birinin bunu durdurması gerekiyor" dedi.

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Emine Cebeci ise, "Çoğu insanda deprem bilinci yok. Artık oluşması lazım. Değil 14, 24 yıl geçse de buraya gelmeye devam edeceğim" diye konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Marmara Depreminin 14. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement