Marmara'nın En Büyük Termal Tesisi Yalova'ya Kuruluyor - Son Dakika
Yerel

Marmara'nın En Büyük Termal Tesisi Yalova'ya Kuruluyor

Marmara\'nın En Büyük Termal Tesisi Yalova\'ya Kuruluyor

Karaderili Şirketler Grubu Acente ve Bayi Koordinatörü Deniz Derelli, Marmara Bölgesi'nin en büyük termal yatırımını Yalova'da yaptıklarını söyledi.

19.06.2014 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaderili Şirketler Grubu Acente ve Bayi Koordinatörü Deniz Derelli, Marmara Bölgesi'nin en büyük termal yatırımını Yalova'da yaptıklarını söyledi. Derelli, 200 bin kişiyi Yalova'daki bu tesisilerde şifalı sularla buluşturmayı hedeflediklerini açıkladı.

Termal'in Akköy mevkiinde 40 bin metrekare arazi üzerine 5 bin metrekare sağlık, spa ve kür merkezi olarak inşa edilen tesis 2 bin 200 yatak kapasiteli olacak. Karaderili Şirketler Grubu Acente ve Bayi Koordinatörü Deniz Derelli, gazetecilere tesisleri gezdirip bilgi verdi. Derelli, Türkiye'nin termal su kaynakları bakımından Avrupa'da birinci dünyada ise yedinci sırada yer aldığını ifade etti.

Gerek yatırımcıların, gerekse vatandaşın bu şifa kaynağından yeterince faydalanamadığını belirten Derelli, "17 yıldır bu alanda faaliyet gösteren Karaderili Şirketler Grubu'nun Yalova ve Balıkesir'de inşa etmeye başladığı dev tesisler bittiğinde 200 bin kişiyi şifalı termal sularla buluşturmayı hedefliyor. Termal sular tarihten beri şifa kaynağı olarak biliniyor. Ülkemizde geleneksel anlayıştan dolayı, termal sular hep şifa arayışları olarak algılanmış ve hastalık geldiğinde hatırlanmıştır. Bu algılamanın sınırlarının daha da genişletilerek, hastalık öncesi bağışıklık sistemini ve bedeni koruyucu bir unsur olarak değerlendirilmesi daha doğru olacaktır" dedi.

Derelli, ilk termal yatırımlarını işletmesini devraldıkları Kütahya'nın Emet ilçesindeki Emet Termal Resort&Spa ile yaptıklarını söyledi. Derelli, Karaderili Grubu'nun Yalova'nın Termal ilçesine bağlı Akköy'de 3 etap şeklinde inşa edilmekte olan termal otel ve Balıkesir'de yapımı süren, Balıkesir Laguna Thermal ile termal otel sayısını arttırmayı planladığını kaydederek şöyle konuştu:

"Yatırımlarımızı termal turizmde yoğunlaştırdık. Kütahya, Yalova ve Sındırgı'daki 3 termal tesisle senede 200 binden fazla tatilciye sağlık turizmi yaptırmayı hedefliyoruz. Sağlık tesisleri açarak tüm dünyadaki hasta insanların, termal sular ile şifa bulmalarını hedefliyoruz. Yalova'daki projemiz Marmara Bölgesi'nin en büyük termal yatırımı. Yalova ve Balıkesir'deki projelerimiz hızla ilerliyor. Şu anda Yalova'ya 40 bin metrekare arazi üzerine, 5 bin metrekare sağlık, spa ve kür merkezi 2 bin 200 yatak kapasiteli ülkemizin en büyük termal turizm kompleksi inşaatımız devam ediyor. Sadece inşaat için ilk etapta 55 milyon euro yatırım yapıldı. Stüdyo 1, 2 ve 3 yatak odalı daireler olarak planlanan projede yer alacak fizik-tedavi ve rehabilitasyon merkezi, açık-kapalı yüzme havuzları ve spor merkezlerinin yanı sıra, ailelere özel havuzlar ve sosyal alanlar geniş tutuldu. Başka bir önemli ayrıntı ise projenin Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden ilham alarak sarayları andıran görkemli duruşu. Türkiye'deki en iyi termal sulardan birine sahip olan Yalova'nın böyle bir yatırıma ihtiyacı vardı. Balıkesir ilimizde de yaklaşık 40 milyon euro yatırım maliyeti olan termal tesisler yapıyoruz." - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Marmara'nın En Büyük Termal Tesisi Yalova'ya Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement