Marmara Üniversitesinin Kuruluşunun 133. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Marmara Üniversitesinin Kuruluşunun 133. Yıl Dönümü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bir ülkenin gücünün yetişmiş insan sayısıyla ölçüleceğini belirterek, "Bizlerin hızla gelişen ve değişen dünyayı gelecek nesillere çok iyi hazırlaması gerekmektedir" dedi.

18.01.2016 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bir ülkenin gücünün yetişmiş insan sayısıyla ölçüleceğini belirterek, "Bizlerin hızla gelişen ve değişen dünyayı gelecek nesillere çok iyi hazırlaması gerekmektedir" dedi.

"Marmara Üniversitesinin Kuruluşunun 133. Yıl Dönümü ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a Fahri Doktora Payesi Tevdi Töreni", üniversitesinin Haydarpaşa Kampüsünde düzenlendi.

Törende konuşan Topbaş, marka değeri çok yüksek üniversitenin kuruluş yıl dönümünde şahsına tevdi edilen fahri doktoranın önemli olduğunu ifade etti.

Mezunu olduğu Marmara Üniversitesi'nden verilen böyle bir unvanın verilmesinin kendisi için çok daha farklı bir anlam taşıdığını belirten Topbaş, ayrıca İstanbul'a hizmet vermenin fahri doktoranın verilmesi için gerekçe olarak gösterilmesinin ayrıca bir güzellik olduğunu dile getirdi.

Kadir Topbaş, unvanı, İstanbul'a hizmet etmek için mesai arkadaşlarıyla verdikleri hummalı çalışmaların bir sonucu olarak gördüklerini aktararak, "Tabii bu bize çok daha fazla görev sorumluluğu getirmekte. Sayın Cumhurbaşkanımızın büyükşehir belediye başkanlığında başlattığı, gerçekten milat olarak düşündüğümüz bir süreçten ilham alarak, kadim medeniyetimizde var olan hizmet anlayışını sürdürmeye çalışıyoruz" dedi.

Günümüz dünyasında baş döndüren teknolojik gelişmelere şahit olunurken, diğer yandan da birçok tehditle karşı karşıya bulunulduğunu vurgulayan Topbaş, şöyle devam etti:

"Yaşadığımız dünyada tüm insanların kaderleri birbirine bağlıdır. Artık hudutların bir önemi kalmadı. Bundan dolayı tüm insanlığın, her bireyin dünyanın barışı ve geleceğine karşı bir sorumluluğu olduğunu hissetmesi gereken bir dönemde yaşamaktayız. Kaderlerimizin bu denli bağlı olduğu bir süreçte sadece kendi şehirlerimizi ve ülkemizi geliştirmek değil, tüm dünyanın gelişmesini yakından takip etmek, destek vermek, paylaşım yapmak durumundayız."

Türkiye'nin şu anda yakaladığı ivmenin geliştirilmesi konusunda herkese görevler düştüğünü dile getiren Topbaş, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızdan yarınlarını emanet aldık. Yarınları hazırlamaktayız. Bu bakımdan sorumluluğumuzun çok yüksek olduğuna inanıyorum. Bir ülkenin gücü insan sayısıyla ölçülmez, yetişmiş insan sayısıyla ölçülür. Bizlerin hızla gelişen ve değişen dünyayı gelecek nesillere çok iyi hazırlaması gerekmektedir. Çünkü küçülen dünyada her birey dünyanın farklı yerindeki bir insanla rakip olabiliyor. Bu bakıma tarihten aldığımız değerlerle gelişen nesilleri, bu üniversitelerimizde yetiştirmek durumundayız. Bizler yerel yönetimler olarak her türlü desteği vermek zorundayız."

Topbaş, başarının, halkın taleplerini önceden hissedip yerine getirmek olduğunu, artık halka rağmen sadece kendince verilen kararlarla adım atılamayacağını vurgulayarak, ortak akla ihtiyaç duyulan bir süreçte bulunulduğunu söyledi.

Bu anlayışla hizmetlerine devam ettiklerini aktaran Topbaş, "Dışarıda kar var ama İstanbullu endişeli değil. Şu anda binin üzerinde aracımız var. Rüzgardan dolayı buzlanma yapan büyükşehir belediyesine ait ana arterler üzerindeki uzak noktalara asfalta koyduğumuz sensörler buzlanma olayını önceden hissediyor ve otomatik olarak solüsyon atıyor. Bunu yaptık artık öyle küreklerle tuz atılan dönem çok geride kaldı. Milat öncesi" diye konuştu.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arat

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat da üniversitelerinde ülkenin muasır medeniyet yolunda yeniden inşasında ve bugünlere gelmede emeği geçen sayısız insan yetiştirdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Üniversitemizde geleceğin teminatı olan gençlerimize dünya standartları üzerinde eğitim vermenin gayreti içerisindeyiz. Bugün 80 bin öğrencimize Türkçe'nin yanı sıra, İngilizce, Fransızca, Almanca ve Arapça dillerinde eğitim veren Türkiye'nin yegane yüksek eğitim kurumudur. Üniversitemiz aynı zamanda Türkiye'de en fazla yabancı uyruklu öğrenciye ev sahipliği yapan yüksek öğretim kurumudur."

Arat, üniversitenin mezunu olmasından her zaman gurur duydukları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destek ve himayelerinde Maltepe Kenan Evren Kışlası arazisinin üniversiteye kazandırılması hususunda yapılan çalışmaların son aşamaya geldiğini vurgulayarak, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Sayın Cumhurbaşkanımıza bugüne kadar olduğu gibi bu hususta verdikleri desteklerden ötürü minnet ve şükranlarımızı sunarım. Bugünün öneminin ardından diğer bir iftihar kaynağı da üniversitemizden mezun olan ve İstanbul'u 12 yıldır fevkalade bir başarıyla yöneten, Türk belediyeciliğinin adını dünyaya kabul ettiren Sayın Kadir Topbaş Beyefendiye üniversitemiz tarafından yerel yönetimler alanında fahri doktor unvanın verilmesidir. İstanbul'un geleceğine adanmış vizyonu, değerlerimizden beslenen misyonu hayranlık uyandıran azmi ve gayretiyle şehrin tarihine geçecek icraatlara imza atan Sayın Topbaş'a İstanbul'a ve üniversitemize yaptığı hizmetler dolayısıyla şükranlarımı arz ederim."

Konuşmaların ardından, fahri doktor unvanı ile Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ndeki dosyasında yer alan bir fotoğrafının takdim edildiği Topbaş, Arat ile özçekim yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Marmara Üniversitesinin Kuruluşunun 133. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı
    00:19 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında okul servisi ile kapalı kasa kamyonet çarpıştı. Kazada 9 öğrenci hafif şekilde yaralanırken Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, öğrencileri hastanede ziyaret etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    23:58 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara devam ediyor. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Vatandaşlar açık alanlarda bekliyor. İçme suyu konusunda uyarı yapıldı.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.


Advertisement