Marmarabirlik Yönetimi İlk Toplantısını Mudanya'da Yaptı - Son Dakika
Yerel

Marmarabirlik Yönetimi İlk Toplantısını Mudanya'da Yaptı

Marmarabirlik Yönetimi İlk Toplantısını Mudanya\'da Yaptı

Marmarabirlik yönetim kurulu, 2015 yılının ilk toplantısını Mudanya’da yaptı.

10.01.2015 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmarabirlik yönetim kurulu, 2015 yılının ilk toplantısını Mudanya'da yaptı.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Hidamet Asa, birliğin ve Mudanya Kooperatifi çalışmaları hakkında bilgi verdi. 31 Ocak'ta yapılacak seçimli genel kurul adayı olacaklara ve müstahsillere önemli mesajlar veren Asa, hem Marmarabirlik'te ve hem de Mudanya Kooperatifi'nde istikrarın devam etmesini istediklerini belirtti.

Asa, "2015'in ilk toplantısını Mudanya'da yapmayı planladık. Bunun özel bir anlamı olduğunu düşünüyorum. Mudanya Kooperatifi kurucu ve en büyük kooperatiflerimizden biri. Bu toplantının burada yapılması Marmarabirlik ortaklarına bir mesaj taşıyor. Mudanya'ya 40 yıl aradan sonra 7 bin tonluk 11 bin metrekare kapalı zeytin salamura ve sosyal maksatlı kapalı tesis yapılıyor Mudanyalı müstahsillere hayırlı olsun. Marmarabirlik'i yatırımlar açısından genel değerlendirdiğimizde, son 3 yıl içerisinde toplam 35 milyon liralık yatırım yaptık. 2015 yılında da 15 milyonluk yatırımlık planımız var" dedi.

Asa, Marmarabirlik alım ve satımlarıyla ilgili, "Marmarabirlik bugün itibariyle 27 bin ton civarında ürün alıyor. Bedel olarak da 120 milyon lira bedel oluşuyor. 16 Ocak tarihi itibariyle üreticiye olan bütün borçlar ödenecek. Daha önce üst üste 2 yıl borcu olan binlerce ortağımızın 2 yıl üst üste borçlarını erteledik, ayrıca bu ortaklarımıza mağdur oldukları için 600 lira limit belirleyip kendilerine tahsis ettik. Marmarabirlik ortaklarına ayni kredi olarak toplam 22 milyon liralık kredi limiti tahsis etti. Marmarabirlik son 4 yıl planlı çalışmalarıyla ürün bedellerini neredeyse peşin öder duruma gelmiştir. Ortaklarına ayni kredi olarak gübre ve zirai olarak yardımda bulunmuştur. Satışlarımız açısından genel olarak 2014 yılında toplamda 37 bin ton zeytin satışı gerçekleşip tarihimizde bir rekora imza atılmış, önümüzdeki yıl hedef miktarımız 40 bin tondur. Buna paralel ortaklarımızdan 60 bin ton ürün alımı yapmayı planlıyoruz ve yıllardır kota sıkıntısından 2 yıl içerisinde kurtulmayı hedefliyoruz. Marmarabirlik'in kaynaklarını düzenli kullanmaktayız, ürün bedelleri zamanında ödenip yatırımlar yapılmakta ve birliğin depolama kapasitesinin mutlaka artırılması gerekmektedir. Aksi takdirde alım miktarını artırmak mümkün değildir. Mudanya'dan sonra bu konuda diğer kooperatiflerimizle ilgili çalışmalarımız var. Birliğimiz halen devlet kuruluşu olduğu yönünde açıklamalar duyuyoruz, ama Marmarabirlik 2004 yılından bugüne kadar KİT konumundan çıkıp, şu an kendi ayakları üzerinde duran şirket konumundadır. Hiçbir devlet desteği almamaktadır. 4 yıl içerisinde ürün bedellerinin tamamı bu yıl olduğu gibi bir TL. Kredi kullanmadan kendi öz kaynaklarımızla yapılıp bu da birliğin maddi olarak gücünün bir göstergesidir" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Marmarabirlik Yönetimi İlk Toplantısını Mudanya'da Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement