Marmaris 2. Masterlar Açık Su Yüzme Maratonu" - Son Dakika
Yerel

Marmaris 2. Masterlar Açık Su Yüzme Maratonu"

Marmaris 2. Masterlar Açık Su Yüzme Maratonu"

Marmaris'te bu yıl ikincisi düzenlenen maratona Türkiye'nin değişik yerlerinden 25'i kadın, toplam 113 yüzücü katıldı Yüzücüler 5 bin ve 2 bin 500 metrelik kulvarlarda kulaç attı.

26.05.2014 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris 2. Masterlar Açık Su Yüzme Maratonu, yapıldı.

Marmaris Belediyesinin desteğiyle Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından Halk Plajı'nda gerçekleştirilen maratona 5 bin metrede 44, 2 bin 500 metrede ise 69 olmak üzere toplam 113 yüzücü katıldı. 25 kadın sporcunun kulaç attığı maratonda ilk olarak yarış parkurlarını belirleyen dubalar denize yerleştirildi ve katılımcıların kayıt işlemleri yapıldı.

Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Mazhar Bozdoğan'ın startını verdiği yarışta, yüzücüler dubaların etrafını ilk önce dönerek bitiş noktasına ulaşmak için mücadele etti. Mesafenin uzun olması nedeniyle bazı sporcuların zorlandıkları görüldü. Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi ekiplerinin güvenlik önlemleri aldığı yarış sırasında cankurtaranları taşıyan tekneler de yüzücüleri yakın mesafeden takip etti.

Bozdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, maratona katılım ücretlerinin Soma'daki maden kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına bağışlanacağını söyledi. Marmaris'in açık su yüzme maratonları için çok uygun bir yer olduğunu ifade eden Bozdoğan, gelecek yıllarda uluslararası yarışların bu ilçede yapılması için girişimlerinin olacağını kaydetti.

84 yaşında 2 bin 500 metre yüzdü

Yarışmaya katılanlar arasında en dikkat çeken kişi ise Yüzme İhtisas Kulübü'nün eski başkanı 84 yaşındaki Levent Aksu oldu. 2 bin 500 maratonuna katılan ve yarışı tamamlamayı başaran Aksu, kendisinden daha genç sporcularla yarıştığını ve sürekli spor yaptığı için yarışlarda zorlanmadığını dile getirdi.

Yaklaşık 2,5 saat süren yarışın ardından hakem heyetinin değerlendirmesi sonucu dereceye giren sporcular belirlendi. Genel klasman 5 bin metre erkeklerde Dursun Saru birinci, Umut Savar ikinci ve Cem Köseoğlu ise üçüncü oldu.

Kadınlar kategorisinde birinciliği Ülker Karavelioğlu, ikinciliği Gülşah Özkan ve üçüncülüğü de Bihter Akçalı kazandı. Genel klasman 2 bin 500 metre maratonunda erkeklerde birinciliği Tolga Öcal elde ederken, Timuçin Güvenç ikinci,  Arda Apan üçüncü sırada yer aldı. Kadınlar 2 bin 500 metre yarısında birincilik ipini Beste Önal göğüslerken, Önal'ı sırasıyla Özge Tua ve Dilara Demirel takip etti.

Dereceye giren sporculara kupalarını Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Federasyon Başkanı Bozdoğan ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ahmet tarafından verildi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Marmaris 2. Masterlar Açık Su Yüzme Maratonu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement