Marmaris 23 Nisan Coşkusu Sokağa Taştı - Son Dakika
Güncel

Marmaris 23 Nisan Coşkusu Sokağa Taştı

Marmaris 23 Nisan Coşkusu Sokağa Taştı

Muğla'nın Marmaris İlçesi Çıldır Mahallesi'nde 105 Sokak'ta yaşayan vatandaşlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı nedeniyle aralarında para toplayarak sokak, balkon ve işyerlerini yüzlerce Türk Bayrağı ve Atatürk posteriyle donattı.

22.04.2015 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Marmaris İlçesi Çıldır Mahallesi'nde 105 Sokak'ta yaşayan vatandaşlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı nedeniyle aralarında para toplayarak sokak, balkon ve işyerlerini yüzlerce Türk Bayrağı ve Atatürk posteriyle donattı. Marmaris Çıldır Mahallesi 105 sokakta 30 yıldır hem iş yeri hem evi bulunan Salih Yazgan'ın (60) öncülüğünde biraraya gelen sakinler, ulusal bayramlarda sokaklarını süsleme kararı aldı. Yetkili kurumlardan izin alan Yazgan, imece usulü para toplayarak 5 katlı apartman büyüklüğünde 3 adet Türk Bayrağı aldı. İşyeri ve evlerinin balkonlarına Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri asan mahalleli, kırmızı beyaz kumaşlarla süsledikleri ağaçlar ile elektrik panolarına aynı renklerde balonlar astı. Çocukların kendi elleriyle çizip, boyadıkları ve üzerinde '23 Nisan kutlu olsun' yazılı pankart ise sokağın ortasına asıldı.

Kadınlar, 22 Nisan (bugün) öğleden sonra başlayıp, 23 Nisan akşamının ilerleyen saatlerine kadar sürdürülmesi planlanan 23 Nisan kutlamalarında çocuklara ikram etmek amacıyla yiyecekler hazırladı. Sokak sakinlerinin aralarında topladıkları paraların da yine çocuklara döner ekmek ve pamuk şeker vermek için harcanacağı, kurulacak dev ekrandan, kutlamalar boyunca Atatürk, Ulusal Egemenlik ve çocuk konulu gösteriler aktarılacağı açıklandı. Terzilik yapan Salih Yazgan, kutlamalar çerçevesinde ilk olarak, 22 Nisan akşamı liseli müzik gruplarının sahne alacağını söyledi. Yazgan, 23 Nisan günü Marmaris Belediyesi'nce düzenlenecek ve 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda gerçekleşecek kutlamaların ardından protokol üyeleri dahil, tüm ilçe yaşayanlarını sokaklarına beklediklerini belirtti.

105 SOKAK ÖRNEK OLACAK

Bundan böyle tüm ulusal bayramlarda sokaklarını bayram yerine dönüştürmekte kararlı olduklarını belirten Yazgan, "Umarız, Marmaris'e ülkemize örnek oluruz, ulusal bayramlarımız, tüm halkımızın coşkuyla kutlanmasına bir nebze de katkıda bulunuruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris 23 Nisan Coşkusu Sokağa Taştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement