Marmaris Anzak Ruhu İçin Yollarda - Son Dakika
Güncel

Marmaris Anzak Ruhu İçin Yollarda

Marmaris Anzak Ruhu İçin Yollarda

Çanakkale Kara Savaşlarının 99. yıl dönümünde Gelibolu'daki Anzak Koyu'nda 25 Nisan 2014'de düzenlenen 'Şafak Ayini' sonrası Akdeniz turuna çıkan 51 yaşındaki Avustralyalı Huw Kingston, 1 yıl sonra 24 Nisan'da Gelibolu Yarımadası'a dönüş yapacak.

26.03.2015 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Kara Savaşlarının 99. yıl dönümünde Gelibolu'daki Anzak Koyu'nda 25 Nisan 2014'de düzenlenen 'Şafak Ayini' sonrası Akdeniz turuna çıkan 51 yaşındaki Avustralyalı Huw Kingston, 1 yıl sonra 24 Nisan'da Gelibolu Yarımadası'a dönüş yapacak. Kano, kayak, yürüyüş ve bisiklet etaplarından oluşan turunun ardından Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne gelen Avustralyalı Huw Kingston, tam 100 yıl önce her iki taraf içinde ağır kayıplarla sonuçlanan Çanakkale Savaşları'nın anısını yaşamak ve yaşatmak için 1 yıl önce Şafak Ayini'nin ardından Gelibolu Yarımadası'ndan yola çıktığını hatırlattı. Kıyı şeridini takip ederek, sırasıyla Yunanistan, Arnavutluk, Bosna ve Slovenya kıyılarında kürek çeken Kingston, "Burada kanoyu bırakıp, İsviçre Alpleri üerinden Monaco'ya kadar yürüyüş ve kayak etabını gerçekleştirdim. Monaco'dan İspanya kıyısına kadar bisikletle yolculuk yaptım. Gibraltar'dan Fas'a yine kano kullandım. Sonrasında Tunus'a kadar bisikletle yol aldım. Buradan da yine kanoyla Yunan adaları üzerinden Marmaris'e geldim. Bir aylık bir periyot kaldı. Bu tarih aralığında da yine kanoyla Gelibolu Yarımadası'na gideceğim. Planım Şafak Ayi'ninden 1 gün önce Gelibolu'nda olmak" dedi.

SURİYELİ ÇOCUKLARA 70 BİN EUROTurunun ikinci amacının dünyadaki ihtiyaç sahibi çocuklara yardım etmek olduğunu belirten Kingston, "Bu tura çıkarken 'save the children' (çocukları kurtar) isimli dünya çapındaki bir organizasyon bana destek oldu. Yürütülen kampanyalarla 70 bin Euro para toplandı. Bu parayı tur sonunda Suriye'deki ihtiyaç sahibi çocuklar için harcayacağız" dedi.

"EŞİMİ ÇOK ÖZLEDİM"Evli olduğunu belirten Kingston, "Çok iyi bir eşim var. Bana bu tura çıkarken her türlü desteği verdi. Yaklaşık 11 aydır sadece internet üzerinden görüşüyoruz. Turun sonunda O da Gelibolu'da olacak. Tur süresince kendisini çok özledim" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris Anzak Ruhu İçin Yollarda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement