Marmaris Belediye Meclisi Yeni Dönemin İlk Toplantısını Yaptı - Son Dakika
Yerel

Marmaris Belediye Meclisi Yeni Dönemin İlk Toplantısını Yaptı

Marmaris Belediye Meclisi Yeni Dönemin İlk Toplantısını Yaptı

Marmaris Belediye Meclisi, 30 Mart Yerel Seçimlerin ardından ilk kez toplandı.

14.04.2014 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris Belediye Meclisi, 30 Mart Yerel Seçimlerin ardından ilk kez toplandı.

Başkan Acar, Yeniden göreve gelen ve ilk kez seçilen meclis üyelerini tebrik etti. 15 gündem maddesiyle toplanan ve yaklaşık 4 saat süren meclis toplantısına CHP'den 18, AK Parti'den de 8 meclis üyesi katıldı.

12 Nisan Cumartesi günü saat 13.00'te başlayan meclis toplantısında Halil Gökovalı Birinci Başkan Vekili, Ali Fuat Fidan da İkinci Başkan Vekili seçildi. Meclis katipliği için Acar Ünlü ve Ayşe Karadoğan Asil Üyeliğe, Haluk Çiftçi ve Hasan Çelik de Yedek Üyeliğe seçildi.

Meclisin ikinci gündem maddesi için Hakkı Şevket Bayındır ve Arzu Girginç bir yıl süreyle encümen üyesi olarak seçildi. Bütçe Komisyonuna Hakkı Şevket Bayındır, Dursun Kaplan, Zeki Danışman ve Yeliz Kışlalı seçildi. İmar komisyonu üyeleri Arzu Girginç, İsmet Kamil Öner, Duran İlgün ve Hüseyin Öztürk getirildi.

Gündemin 5. maddesi olan MARTAB Marmaris Çevresi ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliğine üye seçimleri yapıldı. Gündemin 9. maddesinde de Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ın 2013 yılı çalışma raporu görüşüldü. Çalışma raporunu okuyan Başkan Ali Acar'ın ardından iktidar ve muhalefet meclis üyelerine söz verildi. Meclis 18'e 8 oy çokluğu ile çalışma raporunu onayladı.

Denetim raporu hakkında meclise Hakkı Şevket Bayındır bilgi verdikten sonra Belediye Başkan Yardımcısı aylık ödeneği 3 bin 650 TL, Meclis Başkan ve üyelerine huzur hakkı da 130 TL olarak belirlendi. Muğla Belediyesi yazısı nedeniyle gündeme alınan 2014 yılı bütçesi 113 bin 450 TL, 2015 yılı için 117 bin 988 bin TL ve 2016 yılı için de 122 milyon 707 bin TL olarak belirlendi.

Belediyede görevli 657 sayılı yasaya tabi olarak görev yapan devlet memurlarına sosyal denge tazminatı vermek için sendika ile sözleşme yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Marmaris Belediye Meclisi Yeni Dönemin İlk Toplantısını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement