Marmaris Çamlı'da İmar Sevinci - Son Dakika
Güncel

Marmaris Çamlı'da İmar Sevinci

Marmaris Çamlı\'da İmar Sevinci

Muğla'nın Marmaris İlçesi Çamlı Mahallesi'nin imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

31.12.2014 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Marmaris İlçesi Çamlı Mahallesi'nin imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Böylelikle mahallede planlı yapılaşmanın önü de açılmış oldu.

Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Kurulu, 21 Kasım 1990 tarihinde Datça Bozburun Yarımadası'nda 1443 kilometrekarelik alanı özel çevre alanı ilan etti. Bu tarihten itibaren günümüze kadar bütün bölgede yapılaşmaya izin verilmezken kaçak yapılar yükselmeye başladı. ÖÇK'nın ilanından 19 yıl sonra Marmaris'te sadece Çetibeli Köyü'nün imar planları onaylandı ve köylü kaçak yapılaşmadan kurtuldu. Son olarak geçen 27 Ekim'de,

Marmaris'e 20 kilometre mesafedeki 225 hane, 741 nüfuslu Çamlı Mahallesi'nin Koruma Amaçlı 1/5 bin ve 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Nazım ve Uygulama İmar Planları düzeltilen şekliyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. 14 Kasım'da Marmaris Belediyesi'nde askıya çıkan planlar, bir ay askıda kalarak kesinleşti. Böylece mahallede planlı yapılaşmanın önü açılmış oldu. Mahalle sakinleri imar planının onaylanmasıyla büyük sevinç yaşadı.

En büyük sıkıntılarının imar planı olduğunu hatırlatan Çamlı Mahalle Muhtarı Kerim Ekinci, "Neyse ki bu da çözüldü. Vatandaşa bilgilendirme toplantısı yaparak yeni durumun nasıl işleyeceğini ve neler yapılması gerektiğini anlattık. 18 uygulaması nedir, imar adası bazında neler yapılmış gibi sorular var. Biz adayı denizin ortasında biliriz, başkasından anlamayız. Haritacı arkadaşımızı getirdik ve bunları bire bir halka anlattı" dedi.

Çamlı Köyü'nünü mahalleye dönüşmeden önceki muhtarı Özkan Kalkan da "Sanırım bir yıl içinde her şey yerli yerine oturur. Köylü biraz bekleyecek" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Yaşar Kaya ise "İmar planı olmadığından inşaat yapılamıyordu. İmar planının onaylanmasıyla çoluğumuza çocuğumuza artık ev yapma şansı doğdu. Bunun için çok mutluyuz. Bazı yerlerde aksaklıklar var ama bunun nasıl düzeltileceğin hep birlikte göreceğiz. Bazı araziler birinci derece doğal SİT alanında kalmış" dedi.

Marmaris'te Hisarönü, Orhaniye, Osmaniye, Turgut, Bayır, Selimiye, Bozburun, Taşlıca, Söğüt ve Karaca ile Milli Parklar sınırlarında kalan Adaköy mahalleri de imar onayı bekliyor. Bir diğer mahalle Yeşilbelde'de ise birinci derece doğal SİT alarında olduğu için planlama yapılamıyor. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris Çamlı'da İmar Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement