Marmaris, "Diva" ile Sezonu Açtı - Son Dakika
Yerel

Marmaris, "Diva" ile Sezonu Açtı

Marmaris, "Diva" ile Sezonu Açtı

Büyüklüğü ve isminden dolayı "denizlerin divası" olarak adlandırılan dev kruvaziyer "Aida Diva", Marmaris'e sezonun ilk seferini gerçekleştirdi Yaklaşık 2 bin yolcusu bulunan kruvaziyer nedeniyle birçok işletmeci kepenklerini erken açtı.

03.04.2014 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en büyün yolcu gemilerinden birisi olan İtalyan bayraklı Aida Diva, Marmaris'e bu sezon ilk seferini yaptı.

Yunanistan'ın Heraklion Limanı'ndan gelen ve  büyüklüğü ile isminden dolayı "denizlerin divası" olarak adlandırılan dev kruvaziyer, Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına yanaştırıldı.

Gemide çoğu Alman yaklaşık 2 bin  yolcu ile 607 personel bulunduğu belirtildi. 11 katlı dev gemi, özellikle ilçede tatilini geçiren turistlerin ilgisini çekti. Bazı turistler, geminin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemiden inen turistler, havanın sıcak olmasını fırsat bilerek Yat Limanı ve Kordon Caddesi'nde yürüyüş yaptı, deniz kenarındaki kafeterya ve restoranlarda oturarak güneşlendi.

Turistlerin bazıları günlük tekne turlarına katılarak Güney Ege'nin ünlü koylarını yakından görme fırsatını elde ederken, şehir merkezinde gününü geçirmek isteyen yolcular ise Marmaris Kapalı Çarşısı'nda alışveriş yaptı, tarihi öneme sahip yerleri ziyaret etti.

Dev gemi ziyareti nedeniyle Marmaris'te turizm sezonu erken başlamış oldu. Geminin geleceğini haber alan çok sayıda işletmeci, bu yıl kepenklerini erken açtı.

Marmaris Liman İşletmeciliği yetkilileri, Aida Cruises şirketinin filosuna 2007 yılında katılan 69 bin  grostonluk, 250 metre uzunluğundaki dev geminin ilçeye bu yıl çok sayıda sefer yapmasının beklendiğini söyledi.

Lüks geminin içinde süit kamaralar, yüzme havuzları, sauna, masaj odaları, spor salonları, casino ile gösteri salonlarının bulunduğu öğrenildi. Aida Diva kruvaziyerinin, Antalya'ya gitmek üzere Marmaris'ten akşam saatlerinde ayrılacağı bildirildi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Marmaris, 'Diva' ile Sezonu Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement