Marmaris'e 11 Kilometrelik Bisiklet Yolu - Son Dakika
Kültür Sanat

Marmaris'e 11 Kilometrelik Bisiklet Yolu

Marmaris\'e 11 Kilometrelik Bisiklet Yolu

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, ilçede 11 kilometrelik bisiklet yolunun hayata geçirileceğini söyledi.

16.12.2016 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, ilçede 11 kilometrelik bisiklet yolunun hayata geçirileceğini söyledi.

Kemal Seyfettin Elgin Bulvarı'nda yapılan bisiklet yolunun ikinci etap çalışmalarını yerinde denetleyen Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, bisiklet yollarının ve devam eden bulvarın yılbaşına kadar trafiğe açılacağını belirtti.

Atatürk ve Kordon Cadde'lerinin şubat ayı sonunda tamamlanacağını ifade eden Acar, "Kemal Seyfettin Elgin Bulvarı'nda Ketenci Otel'e kadar olan bölümü yılbaşına kadar tamamlayıp trafiğe açacağız. Yani yollar bitmiş, araç cepleri oluşmuş, elektrik kabloları yer altına alınmış, ortada yer alan peyzaj düzenlemesi bitirilmiş olacak." dedi.

Acar, bisiklet yolunu spor amaçlı değil, kent içinde bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için yaptıklarına vurgu yaparak, Marmaris'i Armutalan, İçmeler, Beldibi dahil bir bisiklet ağı olarak örme adına çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Geniş olan sokaklarda tali bisiklet yolları da yapılacağını söyleyen Acar, "Şu an mevcut bisiklet yolunda 7,5 kilometrelik bir çalışmamız var, ilave yollarla bu rakam 11 kilometreye çıkacak." dedi.

Projenin, hem sağlıklı yaşam açısından hem de araç yoğunluğunun azaltılması açısından çok faydalı olacağını kaydeden Acar, yapılan yolu herkesin kullanmasını istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Marmaris'e 11 Kilometrelik Bisiklet Yolu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement