Marmaris Fosforu Sadece Adında - Son Dakika
Güncel

Marmaris Fosforu Sadece Adında

Marmaris Fosforu Sadece Adında

Fosforu sadece adında MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde yeşil ve turkuaz rengindeki suyu nedeniyle 'Fosforlu Mağara' olarak bilinen doğal mağara, özellikle yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği yerlerden biri oldu.

22.07.2015 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fosforu sadece adında

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde yeşil ve turkuaz rengindeki suyu nedeniyle 'Fosforlu Mağara' olarak bilinen doğal mağara, özellikle yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği yerlerden biri oldu. Mağaranın içinde fosfor bulunmadığını belirten Yüksek Jeoloji Mühendisi Hakan Beyaz "Mağara içi ve dışındaki turkuaz renkli denizin yansıması, fosfor görüntüsü veriyor" dedi.

Marmaris ve çevresine tur yapan küçük tekneler ile birlikte Marmaris'ten Dalyan'a turist götüren 400'er kişilik büyük teknelerin uğrak yeri olan Cennet Adası arkasındaki Fosforlu Mağara'yı her gün yüzlerce turist ziyaret ediyor. Büyük teknelerin yüzme molası verdiği mağara önünde turistler kendisini akvaryumu andıran turkuaz renkli suya bırakmanın keyfini yaşıyor.

Mağaranın içinde gerçekte fosfor bulunmadığını belirten Yüksek Jeoloji Mühendisi Hakan Beyaz, "Mağaranın içi ve dışındaki deniz suyunun rengi turkuaz. Böyle olunca da güneşin suda yaptığı yansıma mağaranın duvarlarına vurduğunda fosforlu gibi bir etki yaratıyor. Fakat halkın bu yakıştırması gerçekten çok güzel, çünkü yansıma o kadar güzel gerçekleşiyor ki mağara gerçekten fosfor içeriyor hissi veriyor. Yoksa bilimsel açıdan mağara içinde herhangi bir fosfor maddesi yok" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris Fosforu Sadece Adında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement