Marmaris Geleceğin Bilim Adamları Bu Şenlikte Buluştu - Son Dakika
Güncel

Marmaris Geleceğin Bilim Adamları Bu Şenlikte Buluştu

Marmaris Geleceğin Bilim Adamları Bu Şenlikte Buluştu

Geleceğin bilim adamları bu şenlikte buluştuMUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, çocukların bilim ve motor yetilerinin gelişmesi amacıyla iki yıldır atölyeler düzenleyen Üretken Çocuklar Atölyesi Derneği (ÜÇADER), ortaya çıkan eserleri bilim şenliğinde tanıttı.

17.06.2016 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geleceğin bilim adamları bu şenlikte buluştu

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, çocukların bilim ve motor yetilerinin gelişmesi amacıyla iki yıldır atölyeler düzenleyen Üretken Çocuklar Atölyesi Derneği (ÜÇADER), ortaya çıkan eserleri bilim şenliğinde tanıttı.

ÜÇADER'in bilim şenliği, Marmaris Belediyesi Kapalı Yüzme Havuzu tesislerinde düzenlendi. 100 çocuğun çalışmalarının yer aldığı bilim şenliğindeki 70 proje, geleceğin bilim adamlarınca tanıtıldı. Açılışta konuşan Dernek Başkanı Mehmet Doğan, çocukların bilim, sanat ve doğaya olan merakını daha da arttırmak ve deneyimleyerek öğrenmeleri sağlamak amacıyla derneği kurduklarını belirterek, "Yaklaşık iki yıldır çocuklarla bilim, robotik, üç boyutlu modelleme ve ahşap atölyelerinde üretim yapıyoruz. Bugünde burada sizlere minik beyinlerin ürettiği projeleri sunmak için toplandık. Stantlarda her çocuk kendi projesinin başında sizleri bekliyor olacak. Projelerin tanıtımını da çocuklarımızdan dinleyeceksiniz" dedi.

EV MALZEMELERİYLE DENEY

Atölye ortamında yaptıkları fen deneylerini özellikle evde bulunabilecek malzemelerle yaptıklarının altını çizen Doğan, çocukların deney malzemelerine hem kolay ulaşması hem de maliyet düşürmek amacıyla özellikle fen deneylerini basit malzemelerle yaptıklarını, robotik, ahşap ve 3 boyutlu modellemeler için atölye malzemeleri kullandıklarını söyledi.

Dernek Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş ise, şenliğin sadece bir günle sınırlı olmadığını belirterek, kentteki tüm okulların davetli olduğunu belirtti.

Yaklaşık 70 deneyin yer aldığı şenlikte; akıllı ev projelerinden, resim yapan robot kollara, ahşap atölyelerinden kimya deneylerine kadar pek çok proje ziyaretçiler tarafından merakla incelendi. Çocuklar geliştirip imal ettikleri projeleri ziyaretçilere kendileri anlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris Geleceğin Bilim Adamları Bu Şenlikte Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement