Marmaris Heyeti Kardeş Şehir Fürth'ü Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Marmaris Heyeti Kardeş Şehir Fürth'ü Ziyaret Etti

Marmaris Heyeti Kardeş Şehir Fürth\'ü Ziyaret Etti

Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Şevket Bayındır ile beraberindeki heyet kardeş şehir ilişkisi çerçevesinde Nürnberg yakınlarındaki Fürth'ü ziyaret etti.

14.10.2014 11:33  Güncelleme: 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da Fürth ile Marmaris arasındaki kardeş şehir ilişkisi çerçevesinde Marmaris Belediyesi Başkan Yardımcısı Hakkı Şevket Bayındır ile belediye meclis üyelerinden oluşan bir heyet Nürnberg yakınlarındaki Fürth'ü ziyaret etti.

Fürth Türk Kültür Derneği tarafından heyet onuruna düzenlenen akşam yemeğine Başkonsolos Asip Kaya da katılarak bir konuşma yaptı. Yemekte iki kent arasındaki kardeş şehir ilişkisinin 20. yılının kutlanacağı 2015 yılında Fürth'de Türk günleri etkinliği düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Şevket Bayındır, Marmaris'e has hediyeler verdi. Türk kökenli Fürth Belediye Meclisi Üyeleri Ayhan Yeşil, Aydın Kaval ve partililerin yanı sıra Fürth- Marmaris Kardeş Şehir Derneği Başkanı Hüseyin Korer de birer konuşma yaparak konukları selamladılar.

Heyet ayrıca Fürth Blediye Başkanı Thomas Jung'u makamında ziyaret etti. Jung, konukları ile yakından ilgilendi ve İngilizce yaptığı konuşmada Marmaris'in güzelliğini dillendirdi. Jung, Suriyelilere kapısın açan Türkiye'yeden övgü ile bahsetti.

Karşılıklı verilen hediyelerin yanı sıra tarihte Fürth'e damgasını vurmuş önemli kişilerin fotoğrafları önünde bu kişilerle ilgili bir sunum yapıldı. Marmaris- Fürth kardeşliğinin 20. yılı gelecek yıl ekim ayında Fürth'de, kasım ayında ise Marmaris'te kutlanacak

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Marmaris Heyeti Kardeş Şehir Fürth'ü Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement