Marmaris'in Çevreci Annesi Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Yerel

Marmaris'in Çevreci Annesi Hayatını Kaybetti

Marmaris\'in Çevreci Annesi Hayatını Kaybetti

Marmaris’te çevreci çalışmaları ile bilinen Turizm ve Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

01.07.2015 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris'te çevreci çalışmaları ile bilinen Turizm ve Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Çevre için ve Marmaris Körfezi'nde de yürüttüğü çalışmalarda olumsuz uygulamalara karşı başarılar kazanan, 75 yaşındaki Filiz Ersan,böbrek taşı şikayetiyle ilçedeki özel bir hastanede yatırıldı.Ersan, ameliyat için hazırlık yapıldığı sırada kalp krizi geçirdi.

Böbrek taşı şikayetiyle Marmaris'teki özel bir hastanede tedavi gören Ersan, ameliyat için hazırlık yapılırken kalp krizi geçirdi. Yoğun bakıma alınan Ersan'ın doktorları Muğla'ya sevk edilmesine karar verdi.Ersan, ambulansla Muğla'ya gönderilirken tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Yurt dışındaki yakınlarının gelmesinin ardından Ersan'ın cuma günü toprağa verileceği öğrenildi.

Marmaris'te çeyrek asra yakın çevrenin korunması için verdiği mücadeleyle bilinen Filiz Ersan, bu süre zarfında birçok çevre olumsuzluğunun yanında yakalandığı kanser hastalığını da yenmeyi başarmıştı.

Doğal güzellikleriyle ünlü Turizm cenneti Marmaris'in kıyıları ve doğasının korunması için mücadele eden Marmaris Çevre ve Turizm Gönüllüleri Grubu'nun kurucusu ve başkanı olan Ersan, çevreye karşı duyarlılığı nedeniyle zamanla ilçenin en tanınmış kişilerden birisi haline gelmişti.

Yaptığı çalışmalar nedeniyle Ersan'a birçok kurumdan ödül alan Ersan, en büyük çevre mücadelesini ise çoğu ormanlık alanlarda bulunan 42 ayrı maden arama ruhsatının iptal edilmesi için vermişti. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Marmaris'in Çevreci Annesi Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement