Marmaris Kenan Evren'in Marmaris'teki 'Beyazevi' Satıldı - Son Dakika
Güncel

Marmaris Kenan Evren'in Marmaris'teki 'Beyazevi' Satıldı

Marmaris Kenan Evren\'in Marmaris\'teki \'Beyazevi\' Satıldı

Eski cumhurbaşkanlarından Kenan Evren'in Muğla'nın Marmaris'te uzun süre yaşadığı ve 2007'den beri satışta olan 'Beyazev' isimli villa nihayet satıldı.

09.02.2016 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski cumhurbaşkanlarından Kenan Evren'in Muğla'nın Marmaris'te uzun süre yaşadığı ve 2007'den beri satışta olan 'Beyazev' isimli villa nihayet satıldı. İsmi açıklanmayan İstanbullu işadamının villa için Tapudaki satış fiyatına göre 900 bin lira ödeme yaptığı öğrenilirken, 'Beyazev'in kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp tekrar yapılacağı belirtildi. Merhum 7'inci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in 1989 ila 2007 arasında 18 yıl yaşadığı, 1 dönüm arazi üzerine kurulu 'Beyazev' isimli villası, sonunda alıcı buldu. 12 Eylül 1980 darbesinin mimarı Evren'in, kızları tarafından satışa sunulan, Armutalan Mahallesi 239 sokak üzerindeki, etrafı kızılçam ormanlarıyla çevrili, Marmaris ve körfez manzaralı, 6 oda, 2 salondan oluşan evi; İstanbullu bir işadamının aldığı öğrenildi. Tapudaki satış fiyatının 900 bin lira olduğu öğrenildi. Satıcıların ise Kenan Evren'in kızları Nebahat Şenay Gürvit ve Semahat Gülay Evren olduğu ifade edildi. Kimliği sır gibi saklanan işadamının 27 yıllık binayı, kentsel dönüşüm kapsamında yıkarak yeni bir villa yapacağı, bunun için yıkım öncesi jeoteknik çalışma başlattığı belirtildi.Kenan Evren, 2007'de Marmaris'ten taşınırken gazetecilere yaptığı açıklamada 'Beyazev'in arsasını 1986'da aldığını, inşaatının 1989'da tamamlandığını belirterek "Bu evi yaptırırken yazlık olarak inşa ettirmiştim. Kafamda yazın Marmaris'te, kışın da o İstanbul'daki apartman dairemde yaşamak vardı. Ancak, Marmaris'te kışın bazı günler kalorifer yakma ihtiyacı bile hissedilmemesi ilgimi çekti. Avukat bir arkadaşımın da telkiniyle yaz kış Marmaris'te yaşama kararı aldım. En alt katta yer alan havuzda havanın tadını çıkartmaya başladım" demişti.

Öte yandan; Aralık 2009'da Marmaris'teki 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in adını taşıyan bulvarın, caddelerin ismi değiştirilmiş, Nisan 2014'te de iki okuldan, 'Evren'li tabelalar kaldırılıp, yenileri asılmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris Kenan Evren'in Marmaris'teki 'Beyazevi' Satıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement