Marmaris Minibüsçülerden Büyükşehir Belediyesi'ne Sefer Aralığı Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Marmaris Minibüsçülerden Büyükşehir Belediyesi'ne Sefer Aralığı Tepkisi

Marmaris Minibüsçülerden Büyükşehir Belediyesi\'ne Sefer Aralığı Tepkisi

Minibüsçülerden Büyükşehir Belediyesi'ne sefer aralığı tepkisiMUĞLA'nın Marmaris ilçesinden Armutalan, Siteler, İçmeler, Beldibi ve Yalancıboğaz mahallerine yolcu taşıyan minibüslerin yoğunluğa göre 5 ile 10 dakika arasında olan sefer aralığınının Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 dakikaya çıkartılmasının Armutalan mahallesi son durakta bir süre yolu trafiğe kapatarak protesto etti.

25.10.2016 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Minibüsçülerden Büyükşehir Belediyesi'ne sefer aralığı tepkisi

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinden Armutalan, Siteler, İçmeler, Beldibi ve Yalancıboğaz mahallerine yolcu taşıyan minibüslerin yoğunluğa göre 5 ile 10 dakika arasında olan sefer aralığınının Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 dakikaya çıkartılmasının Armutalan mahallesi son durakta bir süre yolu trafiğe kapatarak protesto etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce kurulan ve il genelinde taşımacılık hizmetleri veren Muğla Kent Hizmetleri İnşaat Turizm Taşımacılık Ticari İşletmecilik İletişim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye (MUTTAŞ) ait midibüslerin aynı hatlardaki sefer aralığı 15 dakikadan 10 dakikaya indirdi. Buna karşılık aynı hatta kurdukları kooperatif çatısı altında yıllardır hizmet veren minibüslerin yoğunluğa göre 5 ile 10 dakika arasında olan sefer aralığı ise 15 dakikaya çıkartıldı. Ancak, 06.00-08.40 saatleri arasında beş dakika arayla sefer yapılabileceği belirtildi. Armutalan mahallesi son durukta bir araya gelen minibüsçüler, Büyükşehir Belediyesi'nin belirlediği yeni sefer tarifesinin ellerini kelepçelendiğini ayaklarına ise prangaya vurduğunu söyleyip, tepkilerini dile getirdi.

"TAHDİT HAKKIMIZI KAYBETMEK İSTEMİYORUZ"

Minibüsçüler adına konuşan Armutalan Sınırlı Sorumlu 51 Nolu Motorlu taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Orhan Can, ilçedeki beş minibüs koperatifin de Bakanlar Kurulu kararıyla tahdit kapsamı altında olduğunu belirtip, "Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin bu nedenle çalışmamıza

engel olamıyor ancak seferler aralıklarına zamarn kısıtlaması getirerek bizleri yıldırmak istiyor. Amaçları, bizim minibüslerimizi servise çıkartmamaktan başka bir şey değil. Vatandaştan bizim minibüslerin geç geldiği yönünde dilekçe toplayıp, kendi belediye otobüslerini bizim yıllardır çalıştığımız hatlarda yollara sürecekler" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerini MUTTAŞ çatısı altında hizmet vermeye zorladığını ileri süren Can, "Tahdit hakkımızı kaybetmek istemiyoruz. Bize, 'Tahdit hakkısınız kalacak şekilde gelin' diyorlar. Ancak, yasaları incelediğimizde bunu sadece bir defaya mahsus 180 gün için yapabildiğimizi öğrendik. Bu nedenle bu mümkün değil. Tüm yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız" diye konuştu.

"OTOGARDAN ÇIKAMIYORUZ"

Siteler minhibüslerinin ana durağının Otogar olduğuna dikkati çeken Can, şunları söyledi:

"Büyükşehir Yasası'yla otogarın yönetimi Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Siteler Kooperatifi'ne bağlı çalışan minibüsçü arkadaşlarımız otogardan bu nedenle onların belirlediği saat gelmeden çıkartılmıyor. Çıkanlar ise fotoğraflanıp, 200 lira ceza kesiliyor. Kooperatif olarak aldığımız karar doğrultusunda çalışmaya devam etmek istiyoruz. Büyükşehir'in yaptırımlarına göz yummayacağız."

"ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLACAK"

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine verilen tarifeye göre 06.00-08.40 saatleri arasında beş dakika arayla sefere çıkabileceklerine de dikkati çeken Can, "Akşam okul çıkış saatlerinde öğrencileri sokaklarda bekletecekler, Vatandaş mağdur olacak. Biz yıllardır taşıdığımız vatandaşımızı nasıl mağdur edeceğiz? Bizler ne olursa olsun kendi sefer tarifemiz ile hizmet vermeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a SMS yoluyla ulaşmaya çalıştım ancak olmadı. Kendisinden sesimize kulak verip, Büyükşehir Yasası

ile yaşadığımız bu mağduriyeti bir son verilmesini itiyoruz" dedi.

Minibüsçüler, açıklamanın sırasında önlem alan polislere amaçlarının asla taşkınlık yapmak değil seslerini duyurmak olduğunu belirtip, açıklamanın ardından yolu tekrar trafiğe açıp, işlerinin başına döndü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris Minibüsçülerden Büyükşehir Belediyesi'ne Sefer Aralığı Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement