Marmaris Panflüt Ustası Zamfir'den Müzik Ziyafeti - Son Dakika
Güncel

Marmaris Panflüt Ustası Zamfir'den Müzik Ziyafeti

Marmaris Panflüt Ustası Zamfir\'den Müzik Ziyafeti

Panflüt ustası Zamfir'den müzik ziyafeti MARMARİS Filarmoni Derneği'nce düzenlenen Uluslararası Kleopatra Müzik Festivali'nde, panflüt ustası Romanyalı Gheorghe Zamfir de sahne aldı.

15.10.2015 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Panflüt ustası Zamfir'den müzik ziyafeti

MARMARİS Filarmoni Derneği'nce düzenlenen Uluslararası Kleopatra Müzik Festivali'nde, panflüt ustası Romanyalı Gheorghe Zamfir de sahne aldı. Hollywood'un birçok büyük yapımı için bestelediği film müzikleriyle de tanınan Zamfir, müzik ziyafeti sundu.

Marmaris Filarmoni Derneği tarafından "Kleoptra 2 bin yıl sonra Marmaris'te" sloganıyla düzenlenen Uluslararası Kleopatra Müzik Festivali'nde; dünyaca ünlü panflüt ustası Romanyalı Gheorghe Zamfir de sahne aldı. Armutalan Kültür Merkezi'nde düzenlenen konseri, yaklaşık 150 kişi izledi. İlk bölümde Marmaris Oda Orkestrası'na bağlı klasik müzik sanatçıları performans sergiledi. Yaklaşık 45 dakika boyunca ünlü bestecilerin eserlerini sundu. İkinci bölümde ise adı bir enstrümanla birlikte anılan nadir sanatçılardan biri olan panflütün ustası Gheorghe Zamfir, boy gösterdi. 'Kill Bill', 'Once Upon a Time in America' ve 'Karate Kid' gibi birçok büyük yapımın film müziklerini yapan Zamfir, keyifli dakikalar yaşattı.

Etkinlik öncesi açıklama yapan Marmaris Filarmoni Derneği Başkanı Ahmet Altınöz, "10'uncu Marmaris Müzik Festivali ve bu yıl ilkini düzenlediğimiz Kleopatra Festivali'ni birleştirerek ilçe halkını sanatla buluşturmak için kolları sıvadık. Aslında pazartesi başlayacak olan festivalimizi yas nedeniyle bugün başlatma kararı aldık" dedi.

TATİLE DE GELECEK

Gheorghe Zamfir de Türkiye'ye daha önce geldiğini, ancak Marmaris'i ilk defa ziyaret ettiğini söyledi. Tatil için ilerleyen zamanlarda tekrar gelmek istediğini belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris Panflüt Ustası Zamfir'den Müzik Ziyafeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement