Marmaris'te, Aşçılar Bayramı kutlandı - - Son Dakika
Güncel

Marmaris'te, Aşçılar Bayramı kutlandı -

Marmaris\'te, Aşçılar Bayramı kutlandı -

Marmaris'teki Aşçılar Bayramı kutlamaları renkli görüntüler oluşturdu.

13.04.2014 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris'teki Aşçılar Bayramı kutlamaları renkli görüntüler oluşturdu.

Güney Ege Marmaris Aşçılar Derneği (GEMAD) tarafından bu yıl üçüncü kez kutlanan Aşçılar Bayramı'na, dernek üyesi aşçıların yanı sıra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve meslek liselerinin aşçılık bölümlerinde eğitim gören çok sayıda öğrenci katıldı.

Kenan Evren Ortaokulu Kavşağı'ndan kortej yürüyüşüyle başlayan kutlama, renkli görüntülere sahne oldu. Yürüyüşe eşlik eden mehter takımı, özellikle ilçede tatilini geçiren turistlerin ilgisini çekti. Turistler, mehter takımının fotoğraflarını çekti.

Atatürk Meydanı'nda son bulan yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. GEMAD çelenginin Atatürk Anıtı'na konulmasının ardından mehter takımı gösteri sundu. Türkmenistan Parkı'nda katılımcılara ekmek arası döner ve ayran ikram edilmesiyle kutlama sona erdi.

GEMAD Başkanı Yaşar Bayar, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl etkinliğe beklediklerinden daha büyük katılım olduğunu söyledi.

Kutlana etkinlikleri sayesinde genç aşçıların ustalarıyla bir araya gelme fırsatı yakaladığını dile getiren Bayar, "Bu günümüzü eğlenerek ve meslektaşlarımızla birliktelik içerisinde kutlamanın sevincini yaşıyoruz" dedi.

Kış dönemlerini yoğun eğitim çalışmasıyla geçirdiklerini anlatan Bayar, bütün aşçılara farklı ülkelerin mutfaklarıyla ilgili eğitimler verdiklerini kaydetti.

Bölgenin en önemli tarımsal ürünü olan bala ağırlık verdiklerini vurgulayan Bayar, yöresel tatları dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Marmaris'te, Aşçılar Bayramı kutlandı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement