Marmaris'te Bunaltan Afrika Sıcakları - Son Dakika
Güncel

Marmaris'te Bunaltan Afrika Sıcakları

Marmaris\'te Bunaltan Afrika Sıcakları

Marmaris'te bunaltan Afrika sıcakları MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Afrika sıcak hava dalgası artan nemle birleşince iyice bunalttı.

23.07.2015 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris'te bunaltan Afrika sıcakları

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Afrika sıcak hava dalgası artan nemle birleşince iyice bunalttı. Serinlemeye çalışan kent sakinleri ile yerli ve yabancı turistler; plaj, su parkları ve otel havuzlarını doldurdu.

Kent merkezindeki caddelere konumlandırılmış elektronik termometreler bugün gölgede 40 dereceyi gösterdi. Artan nemle birlikte hissedilen sıcaklığın 45 dereceye ulaştığı kentte, deniz suyu sıcaklığı 27 dereceyi buldu. Havuz başları, su parkları ve plajlar dolup taşarken, sokaklar boşaldı. Mavi bayraklı halk plajlarında tatilci ve yabancı turistler renkli görüntüler oluşturdu. Afrika sıcak hava dalgasının etkisinden kurtulmak isteyen kimi turistler gün boyu denizden çıkmayarak serinlemeye çalıştı. Bazı tatilciler şemsiye altında denizden gelen esintiyle serinlemeye çalışırken, kimileri su sporlarında heyecan aradı. Birbirinden güzel Kuzey Avrupa ülkelerinden turistler şezlongda sere serpe güneşlenerek bronzlaştı. Tatilciler ve vatandaşlar gün boyu çocuklarıyla denizde oyunlar oynayarak serinledi. Otel havuzları ve su parkları plajları aratmayan kalabalıklara sahne oldu. Su parklarında çeşitli büyüklükteki kaydırak ve havuzlarda turistler hem eğlendi hem serinledi.

MECBUR KALMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAYIN UYARISI

Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uzman Doktor Mustafa Nuri Ceyhan, "Afrika sıcak hava dalgasına girdi. Yaşlı ve hastalar gündüz 11.00- 16.00 arası mecbur kalmadıkça dışarı çıkmasınlar. Dışarıda olanlar mutlaka bol miktarda su tüketmeli ve şapkasız dolaşmamalılar" dedi.

Kavuran sıcaklar nedeniyle ilçenin çeşitli noktalarına konumlandırılmış trafik ışıkları arızalandı. Özel hastane ve polikliniklere dört yaşlı tatilci, güneş çarpması nedeniyle başvurduğu öğrenildi.

AY SONUNA KADAR SÜRECEK

İlçe Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, "Afrika sıcak hava dalgası etkisini artan nem ile birlikte gösterdi. Afrika sıcak hava dalgası etkisi ay sonuna kadar etkisini gösterecektir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris'te Bunaltan Afrika Sıcakları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement