Marmaris'te Darbeci Askerler İha'larla Aranıyor, Gizledikleri 12 Tüfek Bulundu - Son Dakika
Güncel

Marmaris'te Darbeci Askerler İha'larla Aranıyor, Gizledikleri 12 Tüfek Bulundu

Marmaris\'te Darbeci Askerler İha\'larla Aranıyor, Gizledikleri 12 Tüfek Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a saldırı düzenlemek amacıyla Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne gelen ve çatışmada 2 polisi şehit ederek kaçan darbeci askerler, jandarma ve polis özel harekat timleri ile bordo bereliler tarafından her yerde aranırken, Sahil Güvenlik ekipleri de kıyılarda, denizden olası bir kaçış girişimine karşı bekliyor.

22.07.2016 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a saldırı düzenlemek amacıyla Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne gelen ve çatışmada 2 polisi şehit ederek kaçan darbeci askerler, jandarma ve polis özel harekat timleri ile bordo bereliler tarafından her yerde aranırken, Sahil Güvenlik ekipleri de kıyılarda, denizden olası bir kaçış girişimine karşı bekliyor. İnsansız hava araçlarının (İHA) havaran kontrol yaptığı aramalarda Marmaris'in İçmeler Mahallesi Sakızlı Tepe bölgesindeki Karakulak Deresi'nde darbeci askerlere ait 12 tüfek, 1 tabanca, 3 el bombası ve çeşitli askeri malzeme ile cihazlar bulundu.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı Marmaris'teki otele saldırıda bulunan, ancak daha önce ayrılması nediyle başarılı olamayan, buna rağmen çatışmaya girdikleri polislerden 2'sini şehit eden darbeci askerlerin yakalanması için çevre kentler de dahil olmak üzere geniş bir bölgede operasyonlar devam ediyor. Saldırı sonrası ormanlık ve dağlık alana kaçan bordo bereli, SAT komandosu ve muharebe arama kurtarma (MAK) askerlerinden oluşan darbeci karma özel timin yakalanması amacıyla dağ tepe her yer aranıyor. Yol denetimde her araç kontrol edilip, içlerinde bulunanlar, arananların fotoğraflarıyla karşılaştırılıyor.

BÖLGE İHA'LARLA HAVADAN TARANIYOR

Jandarma ve polis özel harekat timleri ile bordo berelilerin de aralarında yer aldığı Özel Kuvvetler, arazi taraması yapıyor. Ormanlık ve dağlık bölgede arama alanlarının genişlemesiyle birlikte, yeni bir planlama yapıldı. Komando birliklerinden 100 kişi, görev bölgeleri İzmir'e gönderildi. Bunun yerine 2 insansız hava aracı (İHA) devreye girdi. İHA'lardan biri Marmaris - Datça bölgesinde, diğeri de Marmaris - Muğla bölgesinde görevlendirildi.

GİZLENEN SİLAHLAR BULUNDU

Yüksekten uçan İHA'lardan alınan görüntülerde şüpheli görülen bölgelere, helikopterlerle anında birlik gönderilmeye başlandı. Bugün sabah saatlerinde, arama tarama faaliyetine çıkan jandarma ekipleri, İçmeler Mahallesi'nin Sakızlı Tepe Bölgesi Karakulak Deresi'nde, gizlenmiş haldeki 12 adet HK-416 uzun namlulu tüfek, 1 tabanca, 6 adet tabanca şarjörü, 3 el bombası, 2 bomba atar, 1 gece görüş dürbünü, 1 termal dürbün, çok sayıda doküman, 3 hücum yeleği, 1 termal görüş kamerası, 2 yüzbaşı rütbeli gömlek, 1 aksiyon kamera, 9 milimetrelik 50 mermi ve 21 tüfek şarjörü ele geçirdi.

Bu gelişmenir ardından İHA'lardan biri bu bölgeye kaydırıldı. Sahil Güvenlik ekipleri de kıyılarda, denizden olası bir kaçış girişimine karşı bekliyor. Özellikle Datça ile Marmaris Bozburun arasındaki bölgede belli aralıklarla çok sayıda sahil güvenlik ekibi bulunuyor.

DENİZLİ VE BODRUM'DA DA HAREKETLİLİK

Marmaris'in çevresindeki yerleşim yerlerinin girişleri de aranan askerler nedeniyle tutuldu. Denizli'nin Kale İlçesi Köprübaşı Mahallesi'ndeki Denizli-Muğla sınırında jandarma ve polis özel hareket ekiplerinin aramaları sürüyor.

2 ŞÜPHELİ GÖRÜLDÜ İHBARI

Bodrum'da da aynı hareketliliğin söz konusu olduğu görüldü. Denizde ve karada geniş çaplı kontroller başladı. Bodrum'un Yalıçiftlik Mahallesi yolcu minibüsünün ve bazı vatandaşların, birinin başı sarılı yüzü ve kollarında yara izleri bulunan iki kişinin aranan kişiler olabileceği ihbarı, heyecan yarattı. Minibüs şoförünün bu kişilerden birinin aranan askerlerden biri olduğunu teşhis etmesi üzerine, ekipler bölgede yoğunlaştı. 1.90 boylarında, 40'lı yaşlarda, sivil giyinimli ve başı sargı bezi ile sarılı, kollarında yara ve çizik izleri bulunduğu belirtilen bu kişilerin, Bodrum'un karşısındaki Yunanistan'a ait İstanköy (Kos) ve Kilimli (Kalimnos) adasına geçme ihtimallerine karşı sahil güvenlik ekipleride bu sabahtan itibaren denizde bulunan tekneleri yakın takibe aldı. Sahil güvenlik ekiplerinin bazı yatların yanına kadar yaklaşarak inceleme ve arama yaptığı görüldü.

Öte yandan; Yunan sahil güvenlik botlarının da İstanköy ve Kilimli önlerinde devriye nöbetlerini arttırdığı görüldü.

Marmaris'te son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldırıda bulunan darbeci askerlerden SAT komandosu Deniz Üsteğmen Ali Sarıbey, karayolunda otostop yaparken sivil kıyafetlerle yakalanmış, gönderildiği Muğla'da sevkedildiği adliyede tutuklanmıştı.

- Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris'te Darbeci Askerler İha'larla Aranıyor, Gizledikleri 12 Tüfek Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement