Marmaris'te Deniz Dibi Temizliği Yapıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Marmaris'te Deniz Dibi Temizliği Yapıldı

Marmaris Kaymakamlığı, Marmaris Milli Eğitim Müdürlüğü, Marmaris Belediyesi ve Ahu Hetman Vakfı işbirliği ile Marmaris İçmeler Mahallesi'nde deniz dibi temizliği gerçekleştirildi.

11.06.2016 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris Kaymakamlığı, Marmaris Milli Eğitim Müdürlüğü, Marmaris Belediyesi ve Ahu Hetman Vakfı işbirliği ile Marmaris İçmeler Mahallesi'nde deniz dibi temizliği gerçekleştirildi.

İçmeler Limanı içindeki deniz dibi temizliğinde katı atıkların içerisine yuvalanmış canlılar, kara ekibince temizlenerek tekrar doğal ortamlarına bırakıldı. Ankara Badim Dalış Merkezinden 6 profesyonel dalgıç tarafından gerçekleştirilen deniz dibi temizliğinde araba lastiği, şişeler, tavalar, şezlong, metal parçaları, limanda sergilendi.

Ahu Hetman Vakfı Başkanı Ömür Tuna Hetman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara'dan gelen Badim Dalış Merkezi ekiplerinin su altında temizlik yaptığını söyledi.

Badim Dalış Merkezi sahibi Erhan Öztürk de daha önce bu bölgede dalış yaparak temizlik yaptıklarını dile getirdi. Deniz dibi temizliği konusunda oldukça tecrübeli olduklarını vurgulayan Öztürk, "İçmeler'de katı atıkları temizlemeye çalıştık. Deniz dibindeki katı atıkları elle temizlemekten başka hiçbir şansınız yok. Tek tek toplayarak çuvalları yukarıya çıkarttık. Hem sabah hem de öğleden sonra iki seans olarak temizliğimizi yaptık." diye konuştu.

Atıklardaki canlılar tekrar doğal ortamlarına bırakıldı

Dalış merkezi eğitmenlerinden Soner Abacı da 6 senedir özel çevre koruma bölgelerinde su altı temizliği yaptıklarını anlattı. Abacı, "Doğal dokuya zarar vermemeye çok özen gösteriyoruz. Belli bir süre sonra deniz dibindeki katı atıkların üzerine canlılar yuvalamaya başlıyor. Atıkları çıkarttığımızda bunları temizleyerek doğal ortamlarına, denize geri bırakıyoruz." dedi.

İçmeler Limanı'nın çok kirli olmadığını ifade eden Abacı, şöyle konuştu:

"Lastiklerin, akünün denize çok büyük zararı var. Bunların atılmaması gerekiyor. Denizin dibinde motor gördük. Çok büyük ve ağır olduğu için çıkartamadık. Muhtemelen tekne motoru profesyonel donanım gerekiyor çıkartmak için. Bugüne kadar deniz dibinden her şey çıkardık diyebilirim. Televizyon, buzdolabı, cep telefonu gibi bir sürü şey çıkarttık."

Deniz dibinden çıkartılan katı atıklar bir gün sergilendikten sonra Marmaris Belediyesi temizlik ekiplerince çöp depolama alanına götürülecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Marmaris'te Deniz Dibi Temizliği Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement