Marmaris'te Engelli Asker Adaylarına Kına Gecesi - Son Dakika
Güncel

Marmaris'te Engelli Asker Adaylarına Kına Gecesi

Marmaris\'te Engelli Asker Adaylarına Kına Gecesi

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde bir günlüğüne temsili askerlik yapacak olan 5 engelli gence, öncesinde kına gecesi düzenlendi.

12.05.2016 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde bir günlüğüne temsili askerlik yapacak olan 5 engelli gence, öncesinde kına gecesi düzenlendi.

Marmaris Engelliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği (MENDER), engelli çocukların hayat standartlarını yükseltmek, daha yaşanabilir bir dünya yaratmak için çalışmalarını sürdürüyor. Engelliler Haftası'nda, Muğla İl Jandarma Komutanlığı'nda 13 Mayıs'ta bir günlüğüne askere alınacak 5 engelli gence, asker kınası etkinliği düzenlendi. Marmaris Belediyesi Çok Amaçlı Salon'da düzenlenen etkinlikte engelli gençler, canlı müzik eşliğinde gönüllerince dans ederek eğlendi. Aileleri ve dernek üyelerinin katıldığı etkinlikte engelli gençlere kınayı, CHP'li Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ın eşi Sevgi Acar ve MENDER Başkanı Şennur Ünlü yaktı. Asker selamı veren gençler, 'En büyük asker bizim asker', 'Her şey vatan için' ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları attı.

Dernek olarak engellilerin hayatlarını daha yaşanabilir hale getirmek için çalıştıklarını söyleyen Ünlü, "Askerlik gibi kutsal bir göreve gidemeyen engelli çocuklarımızın bu mutluluğu ve onuru bir geceliğine de olsun yaşamasını istedik. Marmaris'te ilk kez engelli asker kınası düzenledik. Bu etkinliği geleneksel hale getireceğiz. Katılım ve desteklerinden dolayı herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Kına yakılan gençler ellerindeki kınalarla çalan canlı müzikle birlikte gönüllerince dans etti.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris'te Engelli Asker Adaylarına Kına Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement