Marmaris'te Kaçak İskelelerin Yıkımına Başlandı - Son Dakika
Güncel

Marmaris'te Kaçak İskelelerin Yıkımına Başlandı

Marmaris\'te Kaçak İskelelerin Yıkımına Başlandı

Muğla'nın Marmaris İlçesi Orhaniye Mahallesi'nde, kaçak olduğu belirlenen 14 iskeleden ilk aşamada 6'sının yıkılması için çalışma başlatıldı.

02.03.2015 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Marmaris İlçesi Orhaniye Mahallesi'nde, kaçak olduğu belirlenen 14 iskeleden ilk aşamada 6'sının yıkılması için çalışma başlatıldı. İlk olarak yıkımına başlanan iskelenin işletmecisi Caria Group yetkilisi Emre Aksoy, herhangi bir tebligat yapılmadan yıkım başlatıldığını öne sürerek tepki gösterdi.

Denizin üzerinde yürüyormuş hissi veren ve dünyaca ünlenen 600 metre uzunluğundaki Kızkumu'nun bulunduğu Orhaniye Mahallesi'ndeki 14 iskele için bir süre önce yıkım kararı verildi. Kararın ardından Marmaris Belediyesi İmar Müdürlüğü, bugün ilk aşamada 6 iskelenin yıkımı için çalışma başladı. Yıkıma bir kepçeyle Caria Group Tachting Beach&Restaurant önündeki 35 metre uzunluk, 2 metre genişliğindeki iskeleden başlandı. İskelede bağlı tekneler çekildikten sonra tamanının yıkılması istendi. Ahşap iskelenin tahtaları sökülerek yıkıma jandarma ve zabıta ekiplerinin geniş güvenlik önlemi altında başlandı.

Caria Group Tachting Beach&Restaurant yöneticisi ve şirket ortağı Emre Aksoy yıkıma tepki göstererek şunları söyledi:

"İskele hiçbir tebligat yapılmadan yıkılmaya başlandı. Yıkımı duyunca apar topar Marmaris'e geldim. Ne yer sahibi, ne de avukatım gelmeden yıkıma başlanması yasal değil. Bozburun'a kadar bütün iskeleler yıkılacakmış. İskelelerle ilgili yeni çıkan bir kanun var ve buna göre kıyı tesisleri için Ankara'ya gerek kalmadan yerel yönetimlerden 50 metre uzunluğunda ve 2.5 metre genişliğinde ahşap materyalli iskeleler için izin alınabiliyor. Bütün işletme sahipleri bölgemizde Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne başvurularını yaptılar. Dosyam aylardır orada bekliyor. Resmiyet kazanmadığı için doğal olarak dava da açamadık. Dava açanların iskeleleri yıkılmadı. Dava sonucu bekleniyor. Bizim günahımız ne?"

'YIKIM 20 SENE ÖNCE OLMALIYDI'

Orhaniye Mahalle Muhtarı Cem Dinç ise yıkım işleminde geç kalındığını belirterek şöyle konuştu:

"Şimdi bu tür iskeleler yıkılıyor ama uygulama şekli yanlış. 15- 20 gün önceden yıkım kararı tebliğ edilse vatandaşlar tedbirlerini ona göre alırdı. Bölgemizde 25 yıl önce 3 iskele vardı. Yıkım uygulanmayıp temizlik yapılmayınca, cesaret alanlar kaçak iskele yaptırmayı sürdürdü. Kökten çözüm gerekir. Marmaris Belediyesi bunu uygulamaya başlayınca hukuksuz gibi görünüyor. Bu yıkım şimdi değil 20 yıl önce uygulansaydı durum bu hale gelmezdi." - Marmaris

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris'te Kaçak İskelelerin Yıkımına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Mustafa şen: Bir an evvel sahilimizdekii bütün iskeleler sökülüp sahilimizin bu kirlilikten temizlenmesi lazım, kıyıda bir arsası yada bir işletmesi olan Denizde kendine aitmiş gibi bir iskele çakıyor ondan sonra marina gibi yat bağlamaya çalışıyorlar, birde sahili kapatıp geçişi engelleyerek kamu kullanımınada engel oluyorlar, bu durumda kimsenin Belediyeye bir kelime söyleme hakkı yok iskele yıkımının Bir Orhaniyeli, Bir Kaptan, bir tekene sahibi olarak destekçisiyim. 2 0 Yanıtla

Advertisement