Marmaris'te Rekor Hayvan Kısırlaştırması - Son Dakika
Yerel

Marmaris'te Rekor Hayvan Kısırlaştırması

Marmaris\'te Rekor Hayvan Kısırlaştırması

Marmaris Belediyesi ve Hayvanları Koruma Derneği işbirliği ile ilçede 4 ay gibi kısa bir sürede rekor sayıda sokak hayvanı kısırlaştırıldı.

11.05.2016 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris Belediyesi ve Hayvanları Koruma Derneği işbirliği ile ilçede 4 ay gibi kısa bir sürede rekor sayıda sokak hayvanı kısırlaştırıldı.

Sahipsiz sokak hayvanlarının bakım, tedavi ve beslenmeleri için çalışmalar yürüten Marmaris Belediyesi, kontrolsüz üremenin önüne geçilmesi gerekçesiyle Marmaris Hayvanları Koruma Derneği ile ilk 4 ayda rekor bir sayıda binlerce sokak hayvanını kısırlaştırarak rekor bir sayıya imza attı. Belediye Veterinerlik İşlerinde 2016 yılının ilk dört ayında 1133'ü kedi, 193'ü köpek toplam, 1326 hayvan kısırlaştırıldı.

Özellikle uzak mahallelerden Belediye araçlarıyla toplanan sahipsiz kedi ve köpekler Hayvan Rehabilitasyon Merkezi uzmanlarınca kısırlaştırılmalarının ardından 2 gün bakıma alındıktan sonra tekrar toplandıkları noktalara geri bırakıldı. Söz konusu hayvanların takipleri ise gönüllüler tarafından yapılıyor.

Öte yandan ilçede yapılan kısırlaştırma çalışmaları sırasında iki hayvan sahibi, kedilerinin hamile raporu bulunmasına rağmen yavrularının ameliyatla çıkartılarak katledildiğini iddia etti. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Marmaris'te Rekor Hayvan Kısırlaştırması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement