Marmaris'teki Şiddetli Yağış - Son Dakika
Yerel

Marmaris'teki Şiddetli Yağış

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü (MUSKİ) Baki Ülgen, Marmaris ilçesinde son 24 saatte metrekareye 120 kilogram yağış düştüğünü, yaşanan su baskınlarına anında müdahale ettiklerini söyledi.

24.02.2015 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü (MUSKİ) Baki Ülgen, Marmaris ilçesinde son 24 saatte metrekareye 120 kilogram yağış düştüğünü, yaşanan su baskınlarına anında müdahale ettiklerini söyledi.

Ülgen, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede iki gündür aralıklarla devam eden yağışın, sabah saatlerinde etkisini arttırdığını belirtti.

Yağışlar nedeniyle ilçenin bazı sokaklarında su baskınları yaşandığını kaydeden Ülgen, Hisarönü Mahallesi Değirmenyanı mevkisinde bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları meydana geldiğini dile getirdi.

Vatandaşlardan gelen ihbar üzerine, MUSKİ 4. Bölge Şube Müdürlüğü ve İtfaiye Daire Başkanlığı Marmaris Grup Amirliği ekiplerinin ev ve iş yerlerinde hasar tespit çalışmaları yaptığını vurgulayan Ülgen, "MUSKİ 4. Bölge Şube Müdürü Mustafa Acar, yağış nedeniyle mağdur olan vatandaşlarla bire bir görüştü. Ekipler yağmur esnası ve sonrasında tıkanan kanalizasyon ve su hatlarını temizledi" dedi.

Yağışlar nedeniyle herhangi bir can kaybı yaşanmadığını ve bunun sevindirici olduğunu ifade eden Ülgen, şunları söyledi:

"Marmaris ilçemizde MUSKİ olarak ekiplerimizle seferber olduk. Bölgede hasar tespit çalışmaları devam etmekte. Önümüzdeki hafta boyunca yağışların devam edeceğini öğrendik. Vatandaşlarımızın bu süre içerisinde meydana gelebilecek sel ve taşkınlara karşı dikkatli olmalarını rica ediyorum. Şiddetli yağış sonrasında oluşan su baskınlarına ekiplerimiz kısa süre içerisinde müdahale etti. Hızlı ve etkin müdahaleleri için hem MUSKİ hem de itfaiye ekiplerimize teşekkür ediyorum. Bundan sonra da meydana gelebilecek yağışlarda ekiplerimiz en kısa sürede müdahale etmeye devam edecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Marmaris'teki Şiddetli Yağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement