Marmaris'ten Kırsal Turizm Atağı Başlatıldı - Son Dakika
Yerel

Marmaris'ten Kırsal Turizm Atağı Başlatıldı

Marmaris\'ten Kırsal Turizm Atağı Başlatıldı

Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde İngiltere Leeds Üniversitesi ve Marmaris Belediyesi’nin, ortaklaşa hazırladığı çalışma ile “Kırsal Turizm “potansiyelinin Araştırılması ve geliştirilmesine yönelik çalışma başlatıldı.

03.07.2015 20:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde İngiltere Leeds Üniversitesi ve Marmaris Belediyesi'nin, ortaklaşa hazırladığı çalışma ile "Kırsal Turizm "potansiyelinin Araştırılması ve geliştirilmesine yönelik çalışma başlatıldı. Bu kapsamda Leeds Üniversitesi öğrencileri 1 ay boyunca mahalle muhtarlarıyla bölgede çalışma gerçekleştirecek.

Eşsiz doğası ve deniziyle gizli cenneti andıran Güney Ege'nin önde gelen turizm merkezlerinden Marmaris'te, belediye ilçenin kırsal turizmden yeterli payı alması için çalışma başlattı. Bu kapsamda İngiltere'nin Leeds Üniversitesi'nden Marmaris'e gelen Alessia Martini, Sylwia Trabka ve Amelie Herzel'den oluşan öğrenci araştırma ekibi 1 ay boyunca bölgede turizmin geliştirilmesi için çalışmalarda bulunacak.

Projenin başlangıç programı hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.Toplantıya,Marmaris Belediye Başkan yardımcısı Dursun Kaplan ve Marmaris Belediyesi Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt ile Leeds Beckett Üniversitesi öğrencilerinden Amelie Herzel, Alessia Martini ve Sylwia Trabka isimli araştırma görevlileri ile mahalle muhtarları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Sedat Kirt, " 3 yıl önce, 2012 tarihinde Güney Ege Kalkınma Ajansı desteği ile Marmaris ve çevresindeki 15 köyü kapsayan Kırsal Turizm Envanteri çalışmasını başlattık ve başarı ile sonuçlandırdık. Bu çalışmada biz en başından beri Marmaris'in çevresinin gerçek doğal hazine olduğunu, Marmaris merkez dışında gezilecek görülecek yaşanacak asıl zenginlerin köylerimizde olduğunu ifade ediyorduk. Bu bizim başlangıç noktamız idi. Nitekim envanter tamamlanıp bunun özeti olan broşürün gerek fuarlarda gerekse basın yoluyla kamuoyuna iletmeye başladıktan sonra çok sayıda olumlu tepki aldık ve bu projenin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anlamış olduk. "dedi.

Geçtiğimiz yıl Londra'da düzenlenen World Travel Market turizm fuarında Leeds Beckett Üniversitesinin yöneticilerinin bu proje ile yakından ilgilendiklerini belirten Kirt, bu projenin Tez konusu yapılma isteğinin kendilerine bildirildiğini, uygun görüldüğünü ve gerekli yazışmaları yaptıktan sonra uygulamaya geçtiklerini söyledi.

Toplantıda konuşan Belediye Başkan Yardımcı Dursun Kaplan, Marmaris'in 1990 tarihinden beri koruma altında olduğunu, çok özel ve güzel bir bölge olmasına rağmen kırsal turizmde gerektiği kadar pay alamadığını söyledi. Marmaris'in kıyı uzunluğunun 375 km ve Bozburun ve Datça yarımadası arasında 350 adet koy olmasına rağmen Yat turizminden yeterince pay alamadığına dikkat çeken Kaplan, bölgedeki en önemli sorunun imar planları olduğunu savundu. Marmaris kırsalının turizmde kısa vadede Avrupa'da adını duyurmaya başlayacağını ifade eden Kaplan, bunun çalışmasını da İngiltere'deki bu arkadaşlar başlatacaklar " dedi.

Kaplan "Bu kırsal turizm projesi, Martab zamanında hazırlanan 15 eşsiz köy projesinin dünyada ses getirmesi sonucu, o çalışmalara dayanarak bugün burada olduklarını söyledi. Bu nedenle Kırsal Turizmin bölgeye köylere burada yaşan kişilere, kuruluşlara yansıması için önemli bir adım olduğunu dile getiren Kaplan, Marmaris Belediyesi olarak bölgenin kalkınmasına hizmetlerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

PROJENİN AMAÇLARI

Marmaris'te Kırsal Turizm Potansiyelinin araştırılması ve geliştirilmesi projesi konusunda araştırma yapacak olan Amelia Herzel, Sylwia Trabka ve Alessia Martini proje amacını gazetecilere açıkladılar. Bölgenin sahip olduğu değerler üzerinde çalışarak, proje geliştirip sonuçları tur operatörleri aracılığı ile pazarlanacağını kaydeden öğrenciler, bölge insanının sahip olduğu zenginliğinin farkında olup olmadığının anlaşılması, köylünün elindeki ürünlerinin ne olduğunun çıkarılması, Marmaris'te tatil yapan turistlerin neler görmek istedikleri, doğal zenginlik ve kırsal turizm anlamında beklentileri konusunda çalışmalar gerçekleştireceklerini,ifade ettiler. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Marmaris'ten Kırsal Turizm Atağı Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement