Marmaris Toprağa Kadın Eli Değdi - Son Dakika
Güncel

Marmaris Toprağa Kadın Eli Değdi

Marmaris Toprağa Kadın Eli Değdi

Muğla'da Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı kapsamında eğitime katılan kadınlara sertifikaları verildi.

05.12.2016 18:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı kapsamında eğitime katılan kadınlara sertifikaları verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından İŞKUR ve KOSGEB desteğiyle yürütülen Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programının Marmaris'te düzenlenen eğitim etabı sona erdi. 2015 yılında Muğla'nın da içinde bulunduğu 8 il arasında başlatılan ve 2016 yılında diğer illerde de devam eden Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı KOSGEB'in ulusal koordinasyonu ile gerçekleştirilen seçim süreci sonunda Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri için ülkemizi temsil etmeye hak kazandı. Eğitim sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, 2016 yılında girişimcilik kursları açtıklarını belirterek "Yılın ilk 6 ayında 5 kurs Seydikemer ilçesinde, 1 kurs da Milas ilçesinde olmak üzere toplamda 6 girişimcilik kursu açıldı. Girişimcilik kursundan 125 çiftçi faydalandı. Girişimcilik ve diğer çiftçi kurslarından sertifika alan çiftçiler bakanlığın verdiği hibelerde öncelik sahibi oluyor. Çiftçiler girişimcilik sertifikası ile KOSGEB'den faizsiz krediler veya hibelerden faydalanarak işletme açabilme ve ürün işlemeye yönelik makine teçhizat alabilme avantajı yakalayabiliyor. Ayrıca bu kursta çiftçiler işletme muhasebesi, sermaye, finans yönetimi, proje fikri geliştirme ve işletme kurabilme yönünde eğitimler alarak çiftçiliği bir iş yönetir gibi yönetebilmeyi öğreniyor. Bu eğitimlerin karlılığa ve iş performansına katkısı olacağı düşünülüyor" dedi.

TOPRAĞI KORUMAK İÇİN KULLANALIM

Toplantıda konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek de 5 Aralık'ın dünya toprak günü hem de kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanınmasının yıl dönümü olduğunu belirterek "Geleceğimizin devamı için toprağımıza sahip çıkmalıyız. İlimiz yüzölçümünün yüzde 19'luk bir kısmı halen tarım arazisi olarak kullanılıyor. Biz elimizden geldiğince bu oranı koruyacak ve hatta bunu arttırmak için çalışacağız. Bu da siz kadınlarımızın girişimleri ile başlayacak. Hep toprağı korumak adına konuşmalar yapılıyor. Ancak ben diyorum ki toprağı korumanın en iyi yolu onu kullanmaktan geçiyor. Sizler gibi tarımsal alanda girişimler yapanlar sayesinde toprağı kullanacağız" diye konuştu.

ÖNCE ÜRETECEK SONRA PAZARLAYACAK

Kadın girişimci Harika Durgut ise, 3 yıl önce bir firmada taşeron işçi olarak çalıştığını ancak bu program sayesinde şu an kendi işinin patronu olduğunu söyledi. Durgut, "Geçtiğimiz yıl 50 kadın arkadaşımla birlikte bu programa katıldım. Planladığım ve yetkililere sunduğum projem kabul gördü. Şu anda kendi işimin patronuyum. Ama yine de eğitime dur demedim. Bugün de burada pazarlama ve iletişim eğitimlerini tamamladık. Artık ürettiğim malları daha iyi pazarlayacağım" dedi.

Konuşmaların ardından sertifikalarını alan kadınlarla birlikte toplantıya katılan davetliler dışarıda kurulan yerel ürün stantlarını gezdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris Toprağa Kadın Eli Değdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement