Mars'ta Arktik Okyanusu'ndan Daha Fazla Su Vardı! - Son Dakika
Teknoloji

Mars'ta Arktik Okyanusu'ndan Daha Fazla Su Vardı!

Mars\'ta Arktik Okyanusu\'ndan Daha Fazla Su Vardı!

Kızıl Gezegen'le ilgili çalışmalarını yürüten NASA, yeni bir iddia ile karşımıza çıktı.

07.03.2015 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Emre Çetinkaya - -

Kızıl Gezegen olarak bilinen Mars'ta yaşam var mı yok mu? Herhalde NASA, bu sorunun cevabını öğrenebilmek birçok şeyini verirdi. Ancak NASA bu anlamda da yavaş yavaş gelişme sürdürmeye devam ediyor. Curiosity isimli robotu ile halihazırda Kızıl Gezegen'de bir takım çalışmalar yürüten NASA'nın geçtiğimiz haftalarda ise Kızıl Gezegen'e drone götürmeyi planladığı ortaya çıkmıştı.


Şimdi ise yine Mars ile ilgili oldukça önemli bir gelişme ortaya çıktı. NASA bilim adamları, Mars'taki su miktarının bir zamanlar şu anda Arktik Okyanusu'nda bulunandan daha fazla olduğunu ileri sürdü. Yeryüzündeki gözlemevlerinden Mars'ın atmosferindeki su izlerini ölçen bilim adamları, Mars'ta 4,3 milyar yıl önce, gezegenin tüm yüzeyini 137 metrelik derinlikteki bir tabakayla kapsamaya yetecek su miktarının olduğu söylüyorlar.


Öte yandan Mars'ta eskiden bu kadar büyük bir su kütlesinin olması, yaşamın var olduğu ihtimalini kuvvetlendiriyor. Şimdi ise bu su kütlesinin yaklaşık %87'sini kaybettiği söylenen Kızıl Gezegen'ın bu kadar büyük bir su kütlesini nasıl kaybettiği araştırılıyor.




Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Mars'ta Arktik Okyanusu'ndan Daha Fazla Su Vardı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement