Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Politika

Mart Dünya Kadınlar Günü

DSP Genel Başkanı Masum Türker, yaklaşan genel seçimlerde kadın adayları önemsediklerini belirterek, "Hedefimiz, kadınlarımızın yönetim kademelerinde hak ettikleri yeri almalarını sağlamaktır" ifadesini kullandı.

07.03.2015 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSP Genel Başkanı Masum Türker, yaklaşan genel seçimlerde kadın adayları önemsediklerini belirterek, "Hedefimiz, kadınlarımızın yönetim kademelerinde hak ettikleri yeri almalarını sağlamaktır" ifadesini kullandı.

Türker, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, tüm kadınlara eşit haklara sahip, sağlıklı, özgür ve şiddete maruz kalmayacakları mutlu bir yaşam diledi.

Türkiye'de Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana kadınlara değer verildiğini, önemli görevler üstlenmelerine özen gösterildiğini ifade eden Türker, " Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda büyük özveride bulunarak görev üstlenen kadınlarımız, çağdaş Türkiye'nin inşasında önemli işlevler üstlenmişlerdir. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetiminde kadınlarımızın hak ettikleri yetkilere ve fonksiyonlara sahip olmalarını sağlamak demokrasimizin vazgeçilmez ilkesi olarak kabul edilmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Günümüzde kadın sorunlarının başında "şiddetin" geldiğinin altını çizen Türker, Türkiye'de şiddete maruz kalan kadınların sayısının, kadın nüfusunun yüzde ellisine ulaştığını öne sürdü.

Özellikle kadına şiddetin, insanlık suçu olduğunu ve affedilemeyeceğini vurgulayan Türker, şunları kaydetti:

"Türkiye'de kadınların eşit, huzurlu ve çağdaş bir yaşam sürmeleri, yaşamın her alanında etkin ve yetkili olmaları; özellikle de yönetim kademelerinde hak ettikleri yerleri alabilmeleri, hepimizin ortak sorumluluğudur. DSP olarak, 7 Haziran milletvekili seçiminde kadın adayları önemsiyoruz. Hedefimiz, kadınlarımızın yönetim kademelerinde hak ettikleri yeri almalarını sağlamaktır. Unutulmamalıdır ki kadınlarımız tüm haklarını kullanabildiklerinde toplumda eşit, devrimci ve evrimci bir yaşam sürdürebilecekler ve kimliklerini özgürce yaşama haklarına kavuşacaklardır. Kadınların yetkili ve etkili oldukları Türkiye, tüm sorunları ve her zorluğu kolaylıkla aşacaktır. Ülkemiz daha çağdaş, aydınlık günlere kadınlarımızın vereceği destekle ulaşacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü, tüm kadınlarımızı sevgi ve saygıyla selamlayarak kutluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement