Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Yerel

Mart Dünya Kadınlar Günü

Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Şarkışla Kadın Kolları Başkanı Nevin Şimşek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

07.03.2015 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Şarkışla Kadın Kolları Başkanı Nevin Şimşek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gül, mesajında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün, kadın haklarının kazanılması, sorunlarının çözülmesi, eğitim ve istihdam gibi konularda kadınların erkeklerle eşit olması açısından önemli olduğunu belirtti.

Kadınların insanlığın kalbi olduğunu vurgulayan Gül, şunları kaydetti:

"Kadınlarımız sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynamaktadırlar. Anadolu kadını ülkesinin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmasında üzerine düşeni fazlasıyla yapmış. Kadınlar eğitim, hukuk, sağlık, sanat, politika, güvenlik, spor gibi birçok alanda üstün başarılara imza atmış ve atmaya da devam edecektir. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

Oğuz ise mesajında kadına gösterilen şiddete değinerek, "Bugün, her birimizin kulaklarında geçtiğimiz ay kadın cinayetlerine kurban verdiğimiz Özgecan'ın ismi çınlıyor. Coşkuyla kutlamamız gereken bu günde içimiz buruk, gözlerimiz yaşlı. Bugün yalnızca Özgecan'ın değil, kadın cinayetlerine kurban verdiğimiz her kadının acısını kalbimizin en derinlerinde yaşıyoruz" ifadesini kullandı.

Şiddete maruz kalarak hayatını kaybeden tüm kadınlara Allah'tan rahmet dileyen Oğuz, "Kadına yönelik şiddetin tarih olduğu bir toplum temennisiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum" açıklamasında bulundu.

Şimşek de mesajında, kadının bir çiçek ve sabır timsali olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement