Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Güncel

Mart Dünya Kadınlar Günü

Maltepe'de erkekler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, şiddet sonucu hayatını kaybeden kadınlar için koştu.

08.03.2015 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe'de erkekler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, şiddet sonucu hayatını kaybeden kadınlar için koştu.

Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Küresel Hareketi "HeforShe (KadıniçinErkek)" kampanyası kapsamında Maltepe Belediyesince düzenlenen koşu sahildeki Cevahir Otel önünde başladı.

Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında ulusal ve uluslararası alanda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen koşuya vatandaşlar ellerinde taşıdıkları kırmızı karanfiller ve üzerinde "kadına şiddete hayır" yazılı tişört giyerek katıldı.

Maltepe Sahili'ndeki basketbol sahasında biten koşunun ardından açıklama yapan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, bu günlerin sembolik olarak her dönem kutlandığını ifade ederek, "Ama belki bizim kutladığımız bu saatlerde onlarca, binlerce kadının şiddetle karşı karşıya olduğunu unutmamalıyız" dedi.

Şiddetin sadece vurulmak, dövülmek anlamında olmadığını kaydeden Tekin, şunları söyledi:

"Kadınlarımızın en büyük şiddetlerinden biri de ekonomik özgürlüklerinin olmamasıdır. Kadının ekonomik özgürlüğü olmasa, siyasal özgürlüğü asla olmaz. Gelin, ağlama duvarı gibi hep beraber ağlaşacağımıza hemen bu hafta çok geç kalmaksızın parlamentodaki bütün siyasi partiler yeni bir yasa çıkaralım. Bu yasa sadece güvenliğe dayalı değil. Dünyanın hiçbir yerinde bu meseleler güvenlikle çözülememiştir. Çözülebilseydi Ortadoğu coğrafyasında bu meselelerden dolayı idam var. İdama rağmen maalesef bunun önüne geçemiyorsunuz. Yapılması gereken bir tek şey var. Aile sigortası. Kadının ekonomik özgürlüğünü kazanabileceği bir yasa çıkaralım. Eğer kadınlara bir iyilik yapmak istiyorsanız, 'kadın fıtratında bunlar var' diyorsanız tüm bunları altüst etmenin yolu aile sigortasını çıkartmaktır."

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da herkesin elini yüreğine koyarak, Türkiye'de kadın cinayetlerinin önüne geçmesi gerektiğini vurguladı.

Etkinliğe CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement