Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Yerel

Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Biga'da sergi açıldı.

08.03.2015 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Biga'da sergi açıldı.

Ayşe Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik ve Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan ve Kapalı Çarşı'da beğeniye sunulan "Kadınlar her yerde" temalı fotoğraf sergisinde 20 çalışma yer aldı.

Bölüm öğretmeni Kemal Şentürk, öğrencilerin yıl içinde ilçede ve köylerinde gözlemleyerek fotoğrafladıkları çalışmalara yer verdiklerini söyledi.

Lapseki Belediye Başkanı Yılmaz'ın mesajı

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kadının ihmal edildiği, ikinci plana atıldığı, yok sayıldığı bir toplumun varlığını sağlıklı şekilde sürdüremeyeceğini aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kadınlarımızın toplumun her alanda kendini gösterebilmelerinin yanı sıra faaliyetlere ve yönetime ortak olmaları da gerekmektedir. Aile kurumunun temel taşı olan kadınlarımızın hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarını sağlayacak şartları hazırlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Peygamberimiz Hazreti Muhammed 'Kadınların haklarına riayet ediniz. Onlara şefkat ve sevgiyle muamele ediniz. Onlar hakkında Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim' buyurarak, yüce dinimizde de her zaman kadına verilen önemin ve haklarının çiğnenmemesi hususunun altını önemle çizmiştir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement