Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Güncel

Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti üyesi kadının katılımıyla Kadıköy'de miting düzenlendi.

08.03.2015 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti üyesi kadının katılımıyla Kadıköy'de miting düzenlendi.

İstanbul 8 Mart Kadın Platformunca düzenlenen miting öncesi, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan kadınlar, çeşitli pankartlar açtı.

Kadınlar, daha sonra sloganlar eşliğinde Kadıköy İskele Meydanı'na yürüdü.

Ellerinde, kadına yönelik şiddeti kınayan dövizler taşıyan kadınlar, İskele Meydanı'nda oluşturulan miting alanında bir süre yöresel oyunlar sergiledi ve halay çekti.

Burada platform adına ortak basın açıklamasını okuyan Zeynep Derya, kadın ve erkeğe yaşamın her alanında eşit temsiliyet hakkı tanınması gerektiğini belirterek, kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve kadın cinayeti davalarında erkeklere uygulanan tahrik ve iyi hal indiriminin kaldırılmasını istediklerini söyledi.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da bundan sonra dünyanın neresinde olursa olsun, tek bir kadına dahi şiddet uygulandığı zaman orada olacaklarını vurguladı.

Türkiye'de kadının yok sayıldığını savunan Buldan, "Kadınlar evde, iş yerinde, sokaklarda, meydanlarda şiddet görüyor. Şunu herkes çok iyi bilsin, biz kimsenin kızı, kardeşi, eşi, namusu değiliz. Biz kadınız, gücümüzle varız. Kendi kimliğimizle varız" diye konuştu.

Buldan, bu süreçte kadınların birlikteliğine ihtiyaç olduğunu belirterek, "Bir barış sürecindeyiz. Barışı da bu ülkeye, bu coğrafyaya biz kadınlar getireceğiz. Kadınların olmadığı bir süreçte barıştan bahsedilemez. Kadınların alanlarda, meydanlarda olmadığı bir süreçte bu ülkeye, bu coğrafyaya barış gelemez" ifadelerini kullandı.

Mitinge, İMC Kadın Dayanışması Derneği, Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu, Kadın Dayanışması, Özgür Genç Kadınlar, Yeni Demokrat Kadınlar, Halkların Demokratik Kongresi Kadın Meclisleri, DİSK Kadın Komisyonu, KESK Kadın Komisyonu, TMMOB Kadın Komisyonu ile HDP, ÖDP, SDP ve Devrimci İşçi Partisi'nin de aralarında olduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti mensubu kadın katıldı.

Mitingde konuşmaların ardından Sarya adlı müzik grubu, konser verdi.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı miting sırasında trafiğe kapatılan bazı yollar da mitingin sona ermesinin ardından trafiğe açıldı.

Öte yandan, miting alanına erkeklerin alınmadığı görüldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement